Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 148

Wątek: Canon 7D vs 70D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Cytat Zamieszczone przez Canon7D Zobacz posta
    7D ma to do siebie, że na papierze jest wszystko fajnie tj. zaawansowany AF, 8fps itd... Ale jest jedno duże ALE- nic nie działa tak jak powinno. AF jest kompletnie niecelny, potrafi się mylić nawet przy centralnym punkcie i one shot. Kilka zdjęć w tych samych warunkach i każde jest inne. Generalnie w 7D AF to porażka w rzeczywistości bo na papierze wygląda super. Druga rzecz to ISO- nawet ISO100 jest zaszumione co jest jakimś nieporozumieniem w tej klasie sprzętu. Jedyne czego nie można mu zarzucić to złej jakości wykonania.
    Ja miałem 7D rok czasu, poznałem go w każdych warunkach, zmieniłem na 6D i jestem zachwycony.
    Też zmieniłem 7D na 6D i też jestem zachwycony. 7D ma o niebo lepszy AF, większy bufor, więcej kl/s, lepszą obudowę, dla mnie zaletą było też x1,6. 6D ma lepszy obrazek i iso. Jeżeli Af w 7D nie trafi to szukałbym problemu w obiektywie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

7D ma to do siebie, że na papierze jest wszystko fajnie tj. zaawansowany AF, 8fps itd... Ale jest jedno duże ALE- nic nie działa tak jak powinno. AF jest kompletnie niecelny, potrafi się mylić nawet przy centralnym punkcie i one shot. Kilka zdjęć w tych samych warunkach i każde jest inne. Generalnie w 7D AF to porażka w rzeczywistości bo na papierze wygląda super.
    Zapomniałeś dodać "mój" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to za aparat canona do niczego się nie nadaje to na tym forum nic nowego
    tylko 1dx się ostał bo 99% userow tego foruma nie stać na niego a ci co go maja to nie maja czasu na pisanie pierdół, tylko focą
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

7D ma to do siebie, że na papierze jest wszystko fajnie tj. zaawansowany AF, 8fps itd... Ale jest jedno duże ALE- nic nie działa tak jak powinno. AF jest kompletnie niecelny, potrafi się mylić nawet przy centralnym punkcie i one shot. Kilka zdjęć w tych samych warunkach i każde jest inne. Generalnie w 7D AF to porażka w rzeczywistości
    Chyba mam inny aparat.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Wprawdzie dawno nie używałem, ale wciąż mam tę puszkę i ostatnie, co mogę mu zarzucić, to złe działanie AF.

Dopiero zaczyna Awatar tereferekuku
    Miasto
    Kutno

A ja ciągle z dylematem - jeśli nie trafia z żadnym szkłem , na żadnym ustawieniu AF-u, jeśli tylko nie robię w pełnym słońcu - to co zrobić?
    Czy, nie licząc budowy, guzikologii i jednej kl/s, coś jeszcze stracę po zmianie na 70 D? Nadmienię, że nie mam kasy na 6 D. Dodam również że obecnie robię 500 D, wiec obsługa nawet w 70 D będzie lepsza.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez tereferekuku Zobacz posta
    A ja ciągle z dylematem - jeśli nie trafia z żadnym szkłem , na żadnym ustawieniu AF-u, jeśli tylko nie robię w pełnym słońcu - to co zrobić?
    Czy, nie licząc budowy, guzikologii i jednej kl/s, coś jeszcze stracę po zmianie na 70 D? Nadmienię, że nie mam kasy na 6 D. Dodam również że obecnie robię 500 D, wiec obsługa nawet w 70 D będzie lepsza.
    może wysłać do serwisu? Zmiana na 70D niewiele wniesie. Jeśli trafia w świetle dziennym to i w sztucznym powinno. Napisz jakich obiektywów używasz.

Miasto
    Kutno

Canon 70-200 f/4 non IS, Sigma 17-50 2.8 HSM, Canon 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez tereferekuku Zobacz posta
    Canon 70-200 f/4 non IS, Sigma 17-50 2.8 HSM, Canon 85 1.8
    Co do sigmy to się nie wypowiem ale canony muszą trafiać w sztucznym świetle jeśli nie zawodzą w ciągu dnia.

Miasto
    Kutno

Ale nie trafiają. Jeszcze do nieruchomych celów - to ok. Ale jak coś się ruszy/rusza - mydło po całości...

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów