EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--
24-105 kupisz za 1800 nawet na raty
zakładanie kolejnego 3462726 wątku nie rozwiąże tego problemu
tym bardziej ze nie czytasz tego co ci ludzie piszą
15-85 to rozsądna propozycja do cropa. A co do ostrości to zdjęcia w necie są najczęściej roździelczości około 900 px na dłuższym boku. Przy takiej wielkości to każdy obiektyw jest ostry.
Dzięki, właśnie o takie wyjaśnienie mi chodziło...
Wypuścili wersję OEM i jest około 1k tańsza od normalnej wersji ( a różnica to tylko białe pudełko w wersji OEM), ale to wciąż nie 1,8k... używka na alledrogo tyle kosztuje. Ale jeśli faktycznie masz dojścia do tańszych wersji nieużywek, to podeślij, bo może moje rozważania w tym momencie tracą sens![]()
EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)
--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--
Od kilku miesięcy śledzę ceny tego obiektywu i stąd moje zainteresowanie 1800 na raty...
Dokładnie 1,8 k również mnie by zainteresowało.
Marcin
24-105mm jest wycofywany z oferty. To sa ostatnie tygodnie/miesiace kiedy go widzimy w sklepach jeszcze.
Na ebayu w UK to szklo chodzi po okolo 400 funtow nowe. Zawsze kosztowalo minimum 550-700.
Brac, nie zastanawiac sie nawet. Lepszego zoomu w tej cenie nie ma.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Skąd masz te informacje?
Obawiam się że z księżyca.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner