Wiedziałem ze pojedziesz z 60D na iso wyższe 400-800 bo takie jest w nim max użyteczne porównaj prosze do 50D na iso 400-800 jak wtedy wypada 60D ?Wystarczy użyć 60D, już samo kliknięcie migawki jest miłe dla ucha i wyższe ISO używalne bez specjalnego odszumiania.
Może pożycz i fotografuj przez dzień lub dwa, sprawdź jak działa AF, a wówczas zmienisz zdanie.
Zakładamy fakt pożyczyłem robię portrecik mamy zestawy tele
Canon 400d 200 mm f4 - piękny bokeh ostre usm L wymiata
Canon 60D 200 mm ile tam będzie w tej sigmie f 5.6 czy 6.3 - zdjęcie lekkie mydełko a może nie trafiłem tubus mi latał i AF błądzi pomimo dobrego body 60D nic zrobię poprawkę .
Canon 400d 50 mm f 2.2 przymykam bo na f1.4 lekko zamydli podoba sie bokeh plastyka szkła Go usm poradził sobie nastepne zrobie manualnie ringiem
Canon 60d 50 mm f2.8 -3.2 przymykjam bo f1.8 do 2.5 zamydli podoba sie bokeh ,Go poradził sobie nastepnego nie zrobię manualnie wq... mnie kręcenie tą mordą
Już pisałem zyska na ergonami puszki nic więcej jeśli potrzebne ci użyteczne iso 800 - 1600 7D i zdania nie zmienię jeśli ma być tańszy model to 50D nie 60D ale optyke dobierz pod puszkę .Moim zdaniem, nie ma czego udowadniać - to trzeba samemu się przekonać.
Od którego modelu canon wprowadził inny algorytm AF-a dla konkurencji /tokina , sigma , tamron / bo sobie zapomniałem ....co prawda to prawda, sigmą lub tamronem praktycznie nie da się zrobić dobrego zdjęcia. Absolutne minimum dla canonowców to canon 18-55 DC