Wystarczy użyć 60D, już samo kliknięcie migawki jest miłe dla ucha i wyższe ISO używalne bez specjalnego odszumiania.
Może pożycz i fotografuj przez dzień lub dwa, sprawdź jak działa AF, a wówczas zmienisz zdanie.
Wiedziałem ze pojedziesz z 60D na iso wyższe 400-800 bo takie jest w nim max użyteczne porównaj prosze do 50D na iso 400-800 jak wtedy wypada 60D ?
Zakładamy fakt pożyczyłem robię portrecik mamy zestawy tele
Canon 400d 200 mm f4 - piękny bokeh ostre usm L wymiata
Canon 60D 200 mm ile tam będzie w tej sigmie f 5.6 czy 6.3 - zdjęcie lekkie mydełko a może nie trafiłem tubus mi latał i AF błądzi pomimo dobrego body 60D nic zrobię poprawkę .
Canon 400d 50 mm f 2.2 przymykam bo na f1.4 lekko zamydli podoba sie bokeh plastyka szkła Go usm poradził sobie nastepne zrobie manualnie ringiem
Canon 60d 50 mm f2.8 -3.2 przymykjam bo f1.8 do 2.5 zamydli podoba sie bokeh ,Go poradził sobie nastepnego nie zrobię manualnie wq... mnie kręcenie tą mordą
Moim zdaniem, nie ma czego udowadniać - to trzeba samemu się przekonać.
Już pisałem zyska na ergonami puszki nic więcej jeśli potrzebne ci użyteczne iso 800 - 1600 7D i zdania nie zmienię jeśli ma być tańszy model to 50D nie 60D ale optyke dobierz pod puszkę .
co prawda to prawda, sigmą lub tamronem praktycznie nie da się zrobić dobrego zdjęcia. Absolutne minimum dla canonowców to canon 18-55 DC
Od którego modelu canon wprowadził inny algorytm AF-a dla konkurencji /tokina , sigma , tamron / bo sobie zapomniałem ....