Cześć, szukam jakiegoś fajnego i ostrego zooma w "przystępnej" cenie. Zależy mi na szybkim AF i dużej ostrości przy pełnej ogniskowej.
Ktoś coś poleci?
Cześć, szukam jakiegoś fajnego i ostrego zooma w "przystępnej" cenie. Zależy mi na szybkim AF i dużej ostrości przy pełnej ogniskowej.
Ktoś coś poleci?
Podaj chociaż przedział cenowy, by zapytanie miało sens .
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Fajnie gdyby można było dostać coś takiego w okolicach 1,6k
Zmieszcze się?
Tamron 70-300 VC
Popieram kolegę salas, Canon 70-200/4 L USM, nie ma niestety stabilizacji, ale to bardzo bardzo dobre optycznie urządzenie.
Tak zwana e-Lka dla niezamożnych.
Konwerter można podłączyć i będzie więcej mm, jest dość nowy wątek na ten temat na CB
http://www.canon-board.info/pozostal...98/index3.html
Ja mam 100-300/4 HSM Sigmy ostry od pełnej dziury(zdjęcia są na forum). Czasem trafiają sie w tej cenie. Dobry też może być 70-300IS USM. A jak nei to pozostaje chyba tylko 70-200/4L
A co powiecie o sigmie 70-200 2.8? Gdzieś widziałem "dobrą" używkę w tym przedziale
Ten obiektyw ma ze cztery różne wersje - z Macro, HSM, APO, OS.
I różne zestawienia tych literek.
Racja, już nie pamietam dokładnie, ale na pewno był to obiektyw macro, za niecałe 2tys.
Chyba jednak zdecyduje się na canona 70-200/4, nawet nie wiedziałem, że tak potaniały.
Dziękuję wszystkim za rady, jakby jeszcze coś komuś wpadło do głowy, bardzo chętnie skorzystam, może do tego czasu jeszcze jakaś propozycja się przyda.
Pozdrawiam