Piękne szkło![]()
O właśnie, jakby na potwierdzenie moich słów:
vs Sigma
Zeiss Otus 55mm f/1.4 Distagon T* Lens Image Quality
vs C50USM
vs C50L1.2
vs N501.4G
vs N581.4
vs CZ50/2 Makro-Planar (na f/2 oczywiście)
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 26-02-2014 o 10:11
O obiektywach wiem prawie wszystko
no od mojego makro-planara to już dużo nie odbiega. 1.4 mi niepotrzebne
--- Kolejny post ---
a i wychodzi, że całej reszty to chyba 1.4 canona najlepsze![]()
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
Takie szkło to nie tylko właściwości optyczne, ale też jakość i precyzja wykonania, unikalność, limitowana ilość wyprodukowanych egzemplarzy itd.
Kolekcjonerskie wartości. Jeśli przestaną go produkować - po jakimś czasie ceny polecą do samego niebaJest piękny w każdym aspekcie, ale to szkło nie do focenia. Jest stworzony by oddawać mu cześć, by był obiektem kultu. Świętym i referencyjnym obiektywem 50mm. Rodzaj ludzki już nigdy nie stworzy nic lepszego o takiej ogniskowej
![]()
Miłego dniamoja www
Wtej recencji Zeiss Otus 55mm f/1.4 Distagon T* Lens Review najbardziej podoba mi się ten cytat:
"I have used a LOT of other 50-something mm lenses. There are some good performers, but the recently-reviewed Zeiss 50mm f/2 is the only other lens option with wider-than-f/2.8 image quality worth raving about. Though the Zeiss Otus 55mm f/1.4 Distagon T* Lens is an optically superior lens, the Zeiss 50mm f/2.0 Makro-Planar T* is the manual focus lens you should next consider if your budget does not reach the Otus level."
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
No racja. Makro-Planar 50 to świetne szkło jeśli chodzi o jakość obrazka. Super bokeh i bardzo dobra ostrość już na f/2 - lepsza niż u jaśniejszej konkurencji domkniętej do f/2. Nie mówię tutaj o Otusie, bo ten jest poza wszelką konkurencją, kosi Makro-Planara nawet przy 1.4.
Zwłaszcza na brzegu. Popatrz jeszcze raz. A potem przymknij Otusa do 2.0.no od mojego makro-planara to już dużo nie odbiega.![]()
cena kosmiczna15tyś
ktoś chce kupić nerkę
![]()
Regulamin pkt 8.
Szkło z mocowaniem ZE (Canon) jest już jakiś czas dostępne. Jacyś chętni ?![]()
Gdyby nie ta kosmiczna cena, to klienci z pewnością ustawiliby się w kolejce, bo szkło zacne![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII