Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Pomoc w skompletowaniu zestawu.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Pomoc w skompletowaniu zestawu.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    24-105 nie jest do wszystkiego , to jest b dobry tani zoom
    Jako dość świeży canonier mogę widzieć wiele spraw inaczej niż ortodoksi .
    24-105 /4 to naprawdę świetny obiektyw.
    Inna sprawarzecenia się IS.Zarówno w Pentax K-5 kiedyś(w body) i teraz 5D3(w obiektywach) mam wyłączoną stabilizację tak w 70 %.
    Nie powiem,że stabilizacja się nie przydaje,ale liczenie na stabilizację ,jako gwarancję udanej ,dobrej,ostrej fotki ,to duże ryzyko.
    Ani stabilizacja nie zastąpi światła ,ani światło GO ,która strasznie często jest potrzebna.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Czyli piszecie/sugerujecie 24-105 pomimo, że raczej broniłem sie przed tym szkłem.
    A co sądzicie o zestawie 17-40, 85 i w przyszłości T28-70 lub stałka 28 1.8 do pomieszczeń?

Mam 24-105. Jestem zadowolony, jest uniwersalny i na spacerzoom nadaje się w zupełności. A jeśli chcesz się 3mać jasnych stałek i małej GO - wszystko przed Tobą, tylko musisz później to wszystko ze sobą taszczyć. Chyba, że Ci to nie przeszkadza, bo mnie by nie przeszkadzało.

A jakiego zestawu (aparat, szkła) Ty używasz? Przyznam, że urzekły mnie twoje foty, szczególnie te koncertowe.

Troszkę już świruję. Czytam posty już 4 dzień i wiem, że wiem mniej. Ale do rzeczy. Nie stać mnie na te wszystkie cudne L-ki. Budżet to max 2 tys. Zatem dylemat jest taki: 28 1.8 czy 35 2 do 85 1.8? Na 35 2 is usm mnie nie stać. Nie znalazłem poniżej mojego budżetu.
    W przyszłości myśle o 17-40 jako coś szerokiego na krajobrazy. Który z powyższych byście brali?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

kup to na co cie stac
    za jakis czas dokupisz/wymienisz
    to takie trudne?

Początki nałogu

Do 85 1.8 w FF brałbym do kompletu 28 f/1.8 lub 35 f/2, a później dokupił 17-40
    / Canon /

Ano troszke trudne. Wiem ze mozna kupic choćby na raz 10 obiektywow i sprzedac te które się nie sprawdziły. Ja liczyłem na podpowiedź sugestie użytkowników, ich zdanie poparte doświadczeniem którego nie posiadam. Nie na tym rzecz polega żeby kupować i najczęściej odsprzedać ze stratą, jeśli w ogóle się uda. Wasza pomoc nie jest pomocą a szkoda bo na taką liczyłem.
    Ja chciałbym kupić jak najrozsądniej żeby mi pare lat sprzęt posłużył dlatego pytam na forum bo myślałem że taką pomoc tu znajde. Nie stać mnie na eksperymenty zakupowe.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-04-2014 o 19:22

Pełne uzależnienie

50 1.8 do FF będzie w sam raz na początek. I do tego 85 do niezbyt ciasnych portretów. Do ciasnych będziesz potrzebował 135. Ale do 2k to 85 i 50.

Ciężko jest doradzić IHMO, czego potrzebujesz. Niestety, każdy robi inne reportaże, używa innych ogniskowych, które "leżą" bardziej lub mniej. Osobiście np. w charakterze moich kadrów, 28mm jest dla mnie za szeroko (miałem kiedyś pożyczone 28/1.8) i nie podobają mi się kadry, gdyż za dużo później przy nich roboty (cropowania) a i za blisko ludzi trzeba podchodzić. Za to 35mm jest idealnym rozwiązaniem. Ale jak do tego doszedłem? Qpując zooma i sprawdzając, które ogniskowe są dla mnie przyjemne i których najwięcej używam na zmiennym szkiełku. A gdy miałem swoje "typy" zapożyczyłem się w faworyzujące mm i wybrałem zwycięzcę. Dlatego, bo też uważam, że nie stać mnie na ciągłe wymiany szkieł z odsprzedażami, tym bardziej, że niezbyt lubię używany sprzęt, choć wiem, że jest tańszy.
    Jeśli
    Cytat Zamieszczone przez guton Zobacz posta
    A jakiego zestawu (aparat, szkła) Ty używasz? Przyznam, że urzekły mnie twoje foty, szczególnie te koncertowe.
    to było do mnie, to po pierwsze - Dzięki, po drugie - koncerty były robione 6d + 70-200F4L. Może się tam zdarzyć jeszcze sporadycznie 35L.
    Więc się nie denerwuj, bo nikt Ci nie powie, czy przy 50km/h należy jechać na 2, 3 czy może 4tym biegu. Wszystko zależy czy jedziesz emerycko z górki, czy zaczynasz wyprzedzać zestaw TIRów. Pozdr.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów