Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 74

Wątek: 6d i problemy AF ???

Domyślnie Odp: 6d i problemy AF ???

Nie wiem co by musieli z paczką robić, żeby uszkodzić ten aparat. Ja na przykład na jednym zleceniu wykonałem rzut o beton. Lampa się złamała w pół, obiektyw również ucierpiał, natomiast body wcale. 7d na marginesie też zdążyło mi się opuścić podczas biegu, gdy ktoś mnie potrącił. Jedyne co się stało, to nie działał przez chwilę spust migawki, po czym wszystko działa świetnie po dziś dzień. Od tamtych wydarzeń, nie boję się o body z magnezowymi korpusami. Af jak działał, tak działa. Jedynie szkoda sznitòw na body ☺

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja się nie boję, że coś się stanie ze sprzętem, w sensie uszkodzeń fizycznych, tylko tego, że jak paczka zniknie lub ktoś ją przepakuje, to jak udowodnię co było w środku, w sytuacji gdy na liście przewozowym nie ma zadeklarowanej wartości?
    Potwierdzili mi telefonicznie, że są ubezpieczone do kilkudziesięciu tysięcy.

W takim wypadku tylko własnoręcznie nadana paczka z zadeklarowaną wartością, chyba, że oni zadeklarowali.
    Tak czy owak trzymam kciuki. Daj znać jak poszło.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Już mi wszystko wyjaśnili mailowo i przysłali skan listu jak wypełnić. Mogę zadekalrować wartość - nie będę pisał do ilu, bo to może ich tajmnica, ale zdradzę tylko, że 6d + 4 szkła spokojnie się łapie.

kiedyś tam gdy wysyłałem była zadeklarowana wartość 5 tyś bez podawania informacji o tym co jest w środku . natomiast nie byl bym juz taki pewny o uszkodzenia od czasu gdy osobiscie widziałem jak przerzucają paczki z auta do auta, jak jedno z nich sie zepsuło dlatego radze dobrze zabezpieczyć sprzęt
    kolekcjoner sprzętowy

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Witajcie,
    jako że temat zacząłem to i info zwrotne dam a także swoje żale odnośnie naszego "ASO" Canona na ul. Żytniej

Wysłałem sprzęt do CSI i do mnie wrócił cały Uff...

Jeśli chodzi o AF to dokonano kalibracji i generalnie jest widoczna poprawa. W sumie to chyba problemy minęły, na tyle na ile mogłem potestować, z tej części usług "ASO" jestem w pełni zadowolony i zastrzeżeń zero
    Co ciekawe w ok. pół rocznym 50/1.4 wymieniono cały zespół AF, bo był problem z powtarzalnością

Poza kalibracja AF prosiłem jeszcze o czyszczenie matrycy i matówki... Nawet napisałem, że zapłacę...no i tu jest tak, że matówka i owszem wróciła czysta jak łza, ale matryca !!! O matko !!!
    Proszę popatrzcie sami, foty zrobione bezpośrednio po otwarciu paczki... oczywiście celowo "equalize" by pokazać dokładnie syfy
    DPP_0001_zpsf918304c.jpg Photo by Bangi81 | Photobucket
    DPP_0002_zpsfcfac513.jpg Photo by Bangi81 | Photobucket
    DPP_0003_zps588b33a7.jpg Photo by Bangi81 | Photobucket

Brakuje tam jeszcze jakieś śrubki...

No dobra, matryca brudna, da redę przedmuchać, owszem przedmuchałem, generalnie pomogło, ale gdzie syfy ktoś zapyta... no jak to gdzie, znów na matówce
    Całe szczęście że nie musiałem za to płacić.

Ktoś może pomyśleć, że czepiam się, OK może i tak, ale oceńcie sami, czy chcielibyście dostać z "ASO" Canona swój aparat z takimi syfami. Ta matryca wygląda prawie jak w słynnym Nikonie...

Początki nałogu
    Miasto
    022

ja nauczyłem się na swoim grzbiecie, że czyszczenia bebechów w CSI się nie robi...

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Bangi ale co się właściwie stało? masz wyjaśnienie tej sytuacji?
    bo szczerze to b mnie ciekawi powód usterki
    syf na matrycy po wizycie w CSI jest obligatoryjny

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Co się stało - regulacja płaszczyzny matrycy, kalibracja AF + w 50/14 wymiana modułu AF - tyle napisali i nie zamierzam w sumie dopytywać, bo najważniejszy był AF a to jest jest OK

Pełne uzależnienie

Krótko mówiąc Serwis naprawił wszystko o co prosiłeś, tylko nie posprzątał po sobie. Tak to już jest z fachowcami
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów