Ja przerabiałem wysyłkę i kalibrację body do wzorca jakiś miesiąc temu.
Wysyłałem po pierwsze dlatego, że po kilku latach nicnierobienia w tym kierunku stwierdziłem, że przyda się czyszczenie. AF na 50/1,8 wariował nawet w dość kontrastowych miejscach więc od razu zrobiłem regulację body do wzorca.
Użyłem dedykowanego kuriera UPS, przesyłka około 15 PLN ubezpieczona z gwarancją dostawy następnego dnia. Przesyłka zwrotna tyle samo, ale słabo rozwiązują kwestię płatności, bo wolą dać płatność przy dostawie ( +10PLN za przesyłkę) niż załatwić z klientem przelew, ale nie o tym
Po regulacji body problem z moją 50-tką zniknął i zauważalnie AF jest szybszy i ma o wiele mniej kłopotów z ustawieniem ostrości na moim całkowicie czarnym kocie.... niemniej jednak chwilę po tym dostałem nowe szkło 24-105L, poszedłem strzelić kilka fotek w słoneczny dzień, i kilka strzałów było totalnie nie w punkt ( tu niestety nie wiem czy jeszcze brak mi wprawy, czy szkło, czy może ta regulacja
).
Sam w ten weekend planowałem zrobić testy na karcie pomiaru AF i zobaczyć jak to trafia, ewentualnie wyregulować. Dam znać.
Podsumowanie...kalibracja w moim przypadku przyniosła odczuwalną poprawę pracy AF, przydałoby się może wyregulować także fotografa
P.S. Body było już bez gwarancji.