Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: 6d i problemy AF ???

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: 6d i problemy AF ???

Ja przerabiałem wysyłkę i kalibrację body do wzorca jakiś miesiąc temu.

Wysyłałem po pierwsze dlatego, że po kilku latach nicnierobienia w tym kierunku stwierdziłem, że przyda się czyszczenie. AF na 50/1,8 wariował nawet w dość kontrastowych miejscach więc od razu zrobiłem regulację body do wzorca.

Użyłem dedykowanego kuriera UPS, przesyłka około 15 PLN ubezpieczona z gwarancją dostawy następnego dnia. Przesyłka zwrotna tyle samo, ale słabo rozwiązują kwestię płatności, bo wolą dać płatność przy dostawie ( +10PLN za przesyłkę) niż załatwić z klientem przelew, ale nie o tym

Po regulacji body problem z moją 50-tką zniknął i zauważalnie AF jest szybszy i ma o wiele mniej kłopotów z ustawieniem ostrości na moim całkowicie czarnym kocie .... niemniej jednak chwilę po tym dostałem nowe szkło 24-105L, poszedłem strzelić kilka fotek w słoneczny dzień, i kilka strzałów było totalnie nie w punkt ( tu niestety nie wiem czy jeszcze brak mi wprawy, czy szkło, czy może ta regulacja ).

Sam w ten weekend planowałem zrobić testy na karcie pomiaru AF i zobaczyć jak to trafia, ewentualnie wyregulować. Dam znać.

Podsumowanie...kalibracja w moim przypadku przyniosła odczuwalną poprawę pracy AF, przydałoby się może wyregulować także fotografa

P.S. Body było już bez gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez Canonierzysta ; 15-05-2014 o 09:06
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Uprawnienia umieszczania postów