Autor postu milczy. Ciekawe czy już przedmuchał czujniki i pomogło?
Autor postu milczy. Ciekawe czy już przedmuchał czujniki i pomogło?
milczy bo na takie zabawy trzeba mieć czas i światło, pewnie czeka na weekend
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Nie zapomniałem o Was
Po prostu nie mam ciągle czasu się za to zabrać, foto to tylko hobby, więc dmuchanie w body nie jest priorytetem, a na tygodniu i tak szans na zdjęcie nie mam
Obiecuję, że dam znać jak sprawa się zakończyła jak w końcu nadmucham w body![]()
Ja miałem ten sam problem w 450D a tam nie było regulacji. Pomogło ponowne samodzielne wgranie firmware. Nie wiem czy w wyższych modelach jest tak samo ale można spróbować...
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wygląda na to, że po dokładnym przedmuchaniu komory, w tym szczególnie czujników AF, sytuacja się unormowała i "problem" zniknął
Dzięki wszystkim za sugestie i zaangażowanie![]()
to dobrze że to się tak zakończyło
C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II
Dobrze, ze tak sie to zakonczylo. Kolejny raz grucha dala rade.
To dobrze faktycznie. Napisz to żółtym bo już podłapali i zaczęły się drwinki na sąsiednim forum![]()
sześćde
Witam,
odświeżam temat, problem chyba jednak nie zniknął. Po dłuższych obserwacjach ewidentnie jest problem z BF, który korektą +10 jest niby załatwiany, ale jednak nie zawsze
W sumie już chyba podjąłem decyzję, by słać body i szklarnię na Żytnią, ale mam pytanie - czy ktoś z Was słał kurierem sprzęt? Są z tym jakieś problemy? Mam się bać? Oczywiście wiem, że kurier, to kurier, ale pojechać nie mogę![]()