Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Obiektyw szerokokątny do pełnej klatki

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Obiektyw szerokokątny do pełnej klatki

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Po zakupie C17-40L i pierwszym teście postanowiłem go zwrócić i kupić C16-35L.
    Tak się złożyło, ze ustawowe 10 dni przeciekło mi przez palce i został.
    Dziś praktycznie nie mam zastrzeżeń bo znam mankament tego szkła i go omijam. Dokupiłem za to C35/2IS i mam ostre rogi, IS, małą GO na wybranej, bardzo użytecznej ogniskowej - tak jak zaleca kolega .
    No dokładnie tak właśnie zrobiłem swego czasu. C 17-40 i C 24-105 to moje podstawowe zoomy. Nie żałuję decyzji, bo nauczyłem się używać te szkła w taki sposób, że ich wady mi nie przeszkadzają.

C 16-35 pożyczam czasem od Kolegi, ale to szkło mnie nie zachwyca i uznałem, że nie jest warte tych pieniędzy. Za pieniądze, które trzeba by na niego wydać można kupić obydwa wcześniej wspomniane szkła. Inna sprawa, że fotografuję głównie krajobrazy i architekturę i jasny zoom nie jest mi do tego celu potrzebny. To tylko moja subiektywna opinia zdroworozsądkowa. Jak mam nadmiar pieniędzy, to wolę wybrać się na fajną wycieczkę i wtedy jest co fotografować. Poza tym Matsil z całym szacunkiem ale starasz się porównać dwa szkła z różnych przedziałów cenowych i to nie bardzo ma sens. Każdy wybiera co mu pasuje i czego mu trzeba, kwestia pieniędzy jest dość ważna choć nie zawsze najważniejsza - mnie w sumie chyba stać, ale potrzeby nie ma
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 24-02-2014 o 21:34
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów