Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Obiektyw szerokokątny do pełnej klatki

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Obiektyw szerokokątny do pełnej klatki

Strasznie ciężko czyta się te płacze i lamenty na jakością sprzętu.
    Mnie nie przeraża ani dystorsja ,ani aberracja ani winietowanie,a te sprawy są najważniejsze na świecie dla słabych amatorów.
    Używam Tokina 16-28/2,8 oraz C 24-105 IS i dla amatorszyzny jest to więcej niż potrafimy wykorzystać.
    Teoretycznym płaczkom:zdecydowane:NIE.
    ze strony:
    porównanie
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Strasznie ciężko czyta się te płacze i lamenty na jakością sprzętu.
    Mnie nie przeraża ani dystorsja ,ani aberracja ani winietowanie,a te sprawy są najważniejsze na świecie dla słabych amatorów.
    Używam Tokina 16-28/2,8 oraz C 24-105 IS i dla amatorszyzny jest to więcej niż potrafimy wykorzystać.
    Teoretycznym płaczkom:zdecydowane:NIE.
    ze strony:
    porównanie
    http://simen.nazwa.pl/chwale/canon/tok.jpg
    Dystorsja oznacza najczesciej, zamiast 16mm 17-18 (po korekcji) a co powiesz o mydlanych rogach? Jestem na tyle slabym amatorem, ze nie moge sobie poradzic z tymi przypadlosciami (dodam, ze nie po to wydaje kupe kasy na jasne szklo aby je miec caly czas przymkniete). No i jeszcze zapytam jak dorobic amatorsko przedzial miedzy 28 a 35mm w tej Tokinie, bo w szkle reporterskim by sie takowy przydal?

Miasto
    Toruń

#32 Jakbym miała kupić samochód i w trakcie oglądania aut zrozumiała, że bardziej odpowiada mi zakup motoru, to wolałabym urzeczywistnić tą zmianę, a nie stać przy starym założeniu, bo.. nie wiem co
    A swoją drogą 50 nie zaliczają się już do szerokokątnych obiektywów?

Bo może rzeczywiście w teorii najlepsza nie jestem, jednak nie uważam, żeby od razu oznaczało to, że nie potrafię wykorzystać sprzętu w praktyce. A nawet jeśli, to zawsze mogę chcieć się nauczyć, a według mnie lepiej kupić raz a porządne szkoło, niż zaraz potrzebować kolejnej wymiany.

Tak więc dalej śledzę wątek i póki co tak jak mówiłam - czekam na przypływ gotówki.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów