YN działają bez problemu na aparatach bez sterowania z menu. Komplikuje się jedynie używanie wyzwalaczy z eTTL
YN działają bez problemu na aparatach bez sterowania z menu. Komplikuje się jedynie używanie wyzwalaczy z eTTL
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
Panowie podepne siętemat sprzed 2 miesięcy ale moze uda sięuzyskac info, potrzebuje drugiej lampy na sluby, caly czas pracowelm na 1 body z 430ex I i jest super, ale niesety potrzebuje na tzw gwałt lampkę i mysle o tym YN568ex II zamiast 430EX II , dlaczego. zapytamy dlaczego skoro slub to nie ma co oszczedzac, a to dlatego ze w tej chwili głupie 200zł ma znacenie, w kosciele nie doswietlam a druga lampa jako zapas, co prawda na drugim body ale na imprezie i tak tylko 1 pracuje u mnie , a dodatkowo później i tak wszystko leci na M , ttl itp w sumie nawet na sesjach na wyzwalaczach wszstko na M leciało, bardziej mi chodzi o to czy lampa daje rade w takich warunkach jak ruchwilwy slub gdzie ludzie tancza skacza bawia sie?
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Nissin jest o tyle fajny, że posiada dodatkowo mały flash doświetlający. Świetnie sprawdza się do eliminowania cieni. Nie wiem jak jest z automatyką YN, ale w Nissinie zazwyczaj trzeba delikatnie zwiększyć albo zmniejszyć korekcje ekspozycji w zależności od warunków oświetleniowych w jakich robimy zdjęcia. Zazwyczaj jest to korekcja rzędu +/- 0.5 EV. Po za tym, świetna lampa.
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II