Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 127

Wątek: Moje pierwsze wesele i wtopa.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Odp: Moje pierwsze wesele i wtopa.

Cytat Zamieszczone przez Veox Zobacz posta
    No to zróbmy krótki rekonesans.

Ścisła topka w 2012 według WPJA
    Reportaże ślubne - WPJA Top Fotografów Ślubnych

Starting rates:
    Steve Matteo - $3500+ (USD)
    Emin Kuliyev - $5000+ (USD)
    Matt Adcock - $4750+ (USD)
    ...
    Justyna Ortyl (PL) - $1000+ (USD)
    Konrad Obidzinski (PL) - €900+ (EUR)

Mnie to nie wygląda na wygórowane ceny. Jak na nasze zarobki to raczej proporcja jest zachowana.
    Powiedz to komuś kto pracuje za 1200zł miesięcznie. Zrozum wkońcu, że nie każdy ma ochotę wydawać 1,5k zł i więcej za kilka ślubnych fotek, których (mówię tu o facetach) i tak później rzadko kiedy ogląda. A pieprzenie o 20k zł za ślub to chyba lekkie nieporozumienie. Sam brałem ślub w 2007 roku - także skromny bo na ok. 60 osób i możesz mi wierzyć albo nie ale w 20k zł się nie zmieściłem. A dużo robiła i załatwiała moja żona - typu przystrojenie kościoła itp. I także nie wziąłem żadnego "profi" tylko kuzyna, z tą różnicą, że chłopak naprawdę na fotografii się zna i spokojnie mógłby pracować w tej branży. Tak więc kolego skończ już ten płacz i jak uważasz, że nie da się z fotografii wyżyć - zmień branżę. I przyznaję rację autorowi wątku - poprosił o kilka porad a dostał lekcję jak to ośmielił się wejść w paradę "zawodowcom" bo przez niego jakiś "Veox" nie dostał zlecenia.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Powiedz to komuś kto pracuje za 1200zł miesięcznie. Zrozum wkońcu, że nie każdy ma ochotę wydawać 1,5k zł i więcej za kilka ślubnych fotek, których (mówię tu o facetach) i tak później rzadko kiedy ogląda. A pieprzenie o 20k zł za ślub to chyba lekkie nieporozumienie. Sam brałem ślub w 2007 roku - także skromny bo na ok. 60 osób i możesz mi wierzyć albo nie ale w 20k zł się nie zmieściłem. A dużo robiła i załatwiała moja żona - typu przystrojenie kościoła itp. I także nie wziąłem żadnego "profi" tylko kuzyna, z tą różnicą, że chłopak naprawdę na fotografii się zna i spokojnie mógłby pracować w tej branży. Tak więc kolego skończ już ten płacz i jak uważasz, że nie da się z fotografii wyżyć - zmień branżę. I przyznaję rację autorowi wątku - poprosił o kilka porad a dostał lekcję jak to ośmielił się wejść w paradę "zawodowcom" bo przez niego jakiś "Veox" nie dostał zlecenia.
    Człowieku gdzie ja napisałem że nie dostałem jakiegoś zlecenia przez kogoś? Gdzie napisałem że nie da się wyżyć? Przestań trolować.

Przytoczyłem suche fakty z podaniem źródła a Ty zamiast się konstruktywnie odnieść to atakujesz mnie ad personam. Psy szczekają karawana jedzie dalej.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Veox ja Ci już mówiłem, załóż sobie temat w hydeparku i płacz dalej, bo tutaj to już się robi żałosne.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Cytat Zamieszczone przez Veox Zobacz posta
    Człowieku gdzie ja napisałem że nie dostałem jakiegoś zlecenia przez kogoś? Gdzie napisałem że nie da się wyżyć? Przestań trolować.

Przytoczyłem suche fakty z podaniem źródła a Ty zamiast się konstruktywnie odnieść to atakujesz mnie ad personam. Psy szczekają karawana jedzie dalej.
    Mistrzu nikogo nie atakuję. Staję w obronie tych, których nie stać na te przysłowiowe 1,5 k zł za fotki. A Ty wbij sobie wkońcu do głowy, że są to pieniądze młodych i jest to wyłącznie ich decyzja na co je wydadzą. A Tobie nic do tego. A psem to co najwyżej Ty tu jesteś bo nawięcej szczekasz. Ave

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Mistrzu nikogo nie atakuję. Staję w obronie tych, których nie stać na te przysłowiowe 1,5 k zł za fotki. A Ty wbij sobie wkońcu do głowy, że są to pieniądze młodych i jest to wyłącznie ich decyzja na co je wydadzą. A Tobie nic do tego. A psem to co najwyżej Ty tu jesteś bo nawięcej szczekasz. Ave
    Zgadzam się z Tobą w najważniejszym - za mało ludzie zarabiają i wszystkie takie usługi są relatywnie drogie. Pzdr.

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Veox ja Ci już mówiłem, załóż sobie temat w hydeparku i płacz dalej, bo tutaj to już się robi żałosne.
    Znasz dowcip o wujku staszku mistrzu ciętej riposty? Ja tylko pytam :-)

W sumie racja nie ma o czym tu dyskutować bo się offtop zrobił. EOT z mojej strony.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Dobra chłopy, jesteśmy dorośli więc dajmy sobie na wstrzymanie. Dobrze Veox mówisz, że zarobki są u nas do d... i dopóki takie będą dopóty każdy będzie oglądał dwa razy każdą złotówkę zanim ją wyda. I nic tu panowie się nie poradzi chociażbym nie wiem jakie "artystyczne" zdjęcia byście panowie zawodowcy robili. Miłego dnia bo u mnie od rana świeci piękne słońce

Początki nałogu
    Miasto
    022

śmieszna sprawa, ale ja przy zarobkach ponad 10k m/c nie zdecydowałem sie na Wesele tylko na kolację dla rodziny
    nie uśmiechało mi się wydać takiej kasy. byłem na wielu weselach i zwyczajnie nie chciałem tej całej szopki u siebie
    zdjęcia zrobił mi brat, są przeciętne ale nie mam do niego żalu a wręcz było mi głupio mi go o to poprosić. liczyłem się z tym od samego początku
    nadrobiliśmy z żoną na podróży poślubnej - 3 tyg na Karaibach

Także śmieszy mnie trochę cała ta dyskusja - zarabiamy mało, idziemy po kosztach, 1500 za fotografa to mało, etc
    Jeżeli ktoś kto organizuje sobie wesele i zapewne orientuje się w portfolio i cenach ŚWIADOMIE decyduje się na wersję budżetową to niech liczy się z tym, że zdjęcia będą zwyczajnie przeciętne. Jakieś chore pretensje do świata, że zarobki są za małe są zupełnie nie na miejscu.

To jest zwyczajnie konsekwencja złych decyzji. Zarabiając mało kasy nie obi się wesela za 50k i później nie spłaca kredytu. To jest zwyczajnie życie ponad stan.

Tyle ode mnie

Dopiero zaczyna Awatar glassman
    Miasto
    Nibylandia

...u mnie od rana świeci piękne słońce
    Podeślij mi trochę tego słońca może być w JPG-u

A Panowie kłócący się o to króry ile zarabia, pociesze was, Ja nic nie zarabiam i muszę żyć. Przestańcie się nakręcać na tą całą kasę. Niby robicie zdjęcia z pasją, a odnoszę wrażenie że jesteście po prostu egoistycznymi materialistami.

Początki nałogu
    Miasto
    022

i każdy fotograf z pasją powinien cykać idealne pamiątki ze ślubu za przysłowiową miskę ryżu bo...... inni maja ciężko....

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    i każdy fotograf z pasją powinien cykać idealne pamiątki ze ślubu za przysłowiową miskę ryżu...
    Jesli to dla kogos z pasja to czemu nie?

Dla "ziutka slubniaka" co wydaje mu sie ze jest pro ze swoja nowa "luszczanka", to nie do pomyslenia.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów