Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Sigma 18-35 1.8 i mydło?

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Sigma 18-35 1.8 i mydło?

tez nie widze tego mydlenia? nie wiem jakie szkło miałeś wcześniej, ale mozliwe, że mylisz GO z mydleniem szkła
    chcialbym zeby moja 17-70 tak "mydlila"
    Ostatnio edytowane przez adam1004a ; 20-02-2014 o 00:31

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

spoko spoko, nie mylę mydlenia z GO. Może po prostu jestem przewrażliwiony. Albo zbyt wiele oczekuję. Dzięki za pomoc.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Eeeeee przesada jeśli można zrób RAW-y przymknięte do f5.6 powiedzmy. A mniej poważnie - przez Twoje zdjęcie Perfekcyjna Pani domu może robić test białej rękawiczki - takie detale! Pozdro

Cytat Zamieszczone przez Kaczmar199 Zobacz posta
    spoko spoko, nie mylę mydlenia z GO. Może po prostu jestem przewrażliwiony. Albo zbyt wiele oczekuję. Dzięki za pomoc.
    Nie popadaj w obsesję ostrości i testy ze statywu. Przyłóż się do każdego wykonywanego zdjęcia i nie rób ich za dużo i wtedy technicznie będą dobre.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Z tych dwóch rawów wygląda że wszystko ze szkłem jest OK.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Wiecie Panowie, obiektyw kosztował mnie odkładanie ciężko zarobionych pieniędzy przez dłuższy okres czasu (jak wiadomo "nie przelewa się"). Tak więc chciałbym, aby był to dobry egzemplarz. Myślę, że zrozumiecie moje powątpiewanie (pewnie każdy tak ma kupując nowy sprzęt). Może czasami po prostu chcę widzieć to mydło, żeby mieć pretekst do wymiany na inną sztukę (która pewnie i tak nic nie zmieni).

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Wiecie Panowie, obiektyw kosztował mnie odkładanie ciężko zarobionych pieniędzy przez dłuższy okres czasu (jak wiadomo "nie przelewa się"). Tak więc chciałbym, aby był to dobry egzemplarz. Myślę, że zrozumiecie moje powątpiewanie (pewnie każdy tak ma kupując nowy sprzęt). Może czasami po prostu chcę widzieć to mydło, żeby mieć pretekst do wymiany na inną sztukę (która pewnie i tak nic nie zmieni).
    Nie przyjmuj się tyle tylko idź zdjęcia robić.

Z tą wymianą to nie jest tak prosto jak się może wydawać nawet w Sigma Pro Centrum. Przeważnie potrzebna jest opinia serwisu, że usterka nie jest do usunięcia.
    Jak masz nowy na gwarancji to spokojnie możesz ich nękać jeszcze przez wiele miesięcy. Tamron np kalibruje dobrze, bo wysyłałem T 17-50/2,8 i załatwili w 4 dni OK. Serwisu Sigmy nie znam, ale wracały już obiektywy ludziom z adnotacją "wszystko ma swój zakres regulacji".
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Z tą wymianą to nie jest tak prosto jak się może wydawać nawet w Sigma Pro Centrum. Przeważnie potrzebna jest opinia serwisu, że usterka nie jest do usunięcia.
    Jak masz nowy na gwarancji to spokojnie możesz ich nękać jeszcze przez wiele miesięcy. Tamron np kalibruje dobrze, bo wysyłałem T 17-50/2,8 i załatwili w 4 dni OK. Serwisu Sigmy nie znam, ale wracały już obiektywy ludziom z adnotacją "wszystko ma swój zakres regulacji".
    Tzn. mam w MM znajomego, który załatwił by mi wymianę, tylko czy w ogóle jest sens, żeby go angażować skoro szkło jest ostre i inna sztuka nic nie zmieni.
    Co do af, to jest spoko. Nie ma ani FF ani BF. Ogólnie jestem zaskoczony tak sprawną pracą mechanizmu. Ostrzy tam gdzie ja chce, nawet przy kiepskim świetle. Demonem szybkości może nie jest, ale w zupełności mi wystarczy.

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Tzn. mam w MM znajomego, który załatwił by mi wymianę, tylko czy w ogóle jest sens, żeby go angażować skoro szkło jest ostre i inna sztuka nic nie zmieni.
    Co do af, to jest spoko. Nie ma ani FF ani BF. Ogólnie jestem zaskoczony tak sprawną pracą mechanizmu. Ostrzy tam gdzie ja chce, nawet przy kiepskim świetle. Demonem szybkości może nie jest, ale w zupełności mi wystarczy.
    Jest takie powiedzenie jak chcesz polepszyć uważaj żeby nie....

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów