Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 90

Wątek: Dlaczego Canon trzyma tak cenę?:D

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Dlaczego Canon trzyma tak cenę?:D

Marito a próbowałeś odszumiać w lightroomie szum z 5D? Pod względem produkowanych jpg to faktycznie 7D może wypadać lepiej, strzelając w raw nie byłbym już tego taki pewien. Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, więc nie mam zamiaru się wykłócać o swoje racje
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Wybacz ale pozwolę sobie zostać przy moim zdaniu. Dla mnie ISO w siódemce jest bardziej użyteczne. Mówię tu cały czas o ISO 1600.
    Tylko ISO 1600 to żadne wyzwanie dla nowych lustrzanek.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Cytat Zamieszczone przez haze Zobacz posta
    Marito a próbowałeś odszumiać w lightroomie szum z 5D? Pod względem produkowanych jpg to faktycznie 7D może wypadać lepiej, strzelając w raw nie byłbym już tego taki pewien. Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, więc nie mam zamiaru się wykłócać o swoje racje
    Hmmm może i masz rację. Musiałbym siąść i pobawić się tym odszumianiem. Faktem też jest, że nigdy nie byłem szumofobem i powiem szczerze, że zawsze dziwiły mnie te narzekania na szum w 7D. Co nie zmienia mego zdania, że stara piątka jest fantastycznym aparatem i jedyne czego żałuję to tego, że tak późno ją "odkryłem"
    Ostatnio edytowane przez marito ; 25-02-2014 o 10:14
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Hmmm może i masz rację. Musiałbym siąść i pobawić się tym odszumianiem. Faktem też jest, że nigdy nie byłem szumofobem i powiem szczerze, że zawsze dziwiły mnie te narzekania na szum w 7D.
    Korzystając z tego, że masz oba aparaty, to może przeprowadziłbyś krótki test ISO z obu.

Byłoby to z korzyścią dla forum CB. Chociaż takie porównania są gdzieś w sieci.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 25-02-2014 o 10:15

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Faktem też jest, że nigdy nie byłem szumofobem i powiem szczerze, że zawsze dziwiły mnie te narzekania na szum w 7D.
    Narzekania były na fakt, że szum w tym aparacie widoczny jest już na iso 100.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Jeśli będziesz miał taką potrzebę to oczywiście mogę coś ustrzelić dla Ciebie w celu porównania. To już dogadamy się na PW.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Narzekania były na fakt, że szum w tym aparacie widoczny jest już na iso 100.
    Powiem tak, dopóki nie przeczytałem tego na tym forum to nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy i radośne trzaskałem fotki. Później jak już o tym przeczytałem zacząłem oglądać zdjęcia i doszukiwać się tego szumu. Faktycznie coś tam można było zauważyc - szczególnie na jednolitych obszarach jak niebo itp A potem to olałem i dalej trzaskałem fotki Oczywiście dopóki pod wpływem ciekawości magii pełnego obrazka nie kupiłem piątki. Dalej uważam, że to całkiem fajny aparat ale NIE ZA TĄ CENĘ. Na chwilę obecną nie kupiłbym go za więcej niż 2,5 k zł.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Powiem tak, dopóki nie przeczytałem tego na tym forum to nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy i radośne trzaskałem fotki. Później jak już o tym przeczytałem zacząłem oglądać zdjęcia i doszukiwać się tego szumu. Faktycznie coś tam można było zauważyc - szczególnie na jednolitych obszarach jak niebo itp A potem to olałem i dalej trzaskałem fotki
    Otóż to. Ten szum bardzo łatwo zauważyć podczas obróbki na niebie, szczególnie jeśli ma się porównanie do innych korpusów...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Dlatego może warto poczekać na 7DII o którym chodzą pogłoski, że ma takowy powstać? Chociaż znając politykę cenową Canona to na początku pewnie będzie miał cenę podobną do 6d
    Ostatnio edytowane przez marito ; 25-02-2014 o 10:56

Dlatego może warto poczekać na 7DII o którym chodzą pogłoski, że ma takowy powstać? Chociaż znając politykę cenową Canona to na początku pewnie będzie miał cenę podobną do 6d
    No właśnie plotki to potęga.
    Podobno Canon 7D mkII miał mieć premierę w Soczi.
    www.cobalt.fr.pl

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    ...Tak na marginesie lepiej kupić 7D z przebiegiem ok.50tys za 2400-2500zł czy lepiej z wymienioną nową migawką, która jest na gwarancji za 2200zł? (migawka została wymieniona ponieważ aparat miał nacykane pond 220tys)
    Jak na marginesie to lepiej kupić za 2 600zł Canona 7D z przebiegiem około 9 000 trzałów: CANON 7D BODY - UZYWANY - JAK NOWY - 8514 ZDJEC (4005870576) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    www.cobalt.fr.pl

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów