RobertON pozwolę się wtrącić do dyskusji jako posiadacz 7d oraz 5d. Powiem Ci tak, od kiedy mam 5d rzadko chwytam za 7-mkę. Nie wiem czy to kwestia perswazji czy czego innego ale faktycznie do statycznych fotek typu krajobraz czy jakiś portret wolę pełną klatkę. Jakoś obrazek trochę bardziej mi się podoba. I nie przeszkadza mi nawet niższe użyteczne ISO. Dokupiłem do 5-tki tylko stary 35/2 i powiem Ci szczerze, że prakycznie nie ściągam tego obiektywu. Jest to dla mnie duet idealny. 7-mki używam tylko w sytuacji gdy potrzebuję sfocić coś z większej odległości i zakładam do niego 70-200. A jako ciekawostkę powiem, że kapryśna Sigma 50/1.4 z 7-mką wspóldziała tak sobie - trzeba kalibrować w body, z 5-ką zaś działa bez zarzutu. Żadnych back czy front focusów. 7-mka nie jest złym aparatem ale nie za tą cenę. W chwili obecnej gdy ceny 7-mki i 6-tki zblizyły się do siebie wydaje mi się za lekko nierozsądne kupowanie tego pierwszego. Ale oczywiście to Twoje pieniądze i zrobisz co zechcesz![]()