Rozumiem "wrodzone lenistwo".
Będę się trzymał tematu foto, choć ciężko się odzwyczaić od wieloletnich nawyków![]()
Rozumiem "wrodzone lenistwo".
Będę się trzymał tematu foto, choć ciężko się odzwyczaić od wieloletnich nawyków![]()
Nie wszystkie modele Canona trzymają cenę przez długi czas. 7D tak, ale 60D już nie. Canon 50D też trzymał się dość dobrze przez klika lat.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Z 7D jest ten problem, że to pierwszy aprat z tej półki i jak na razie o następcy tylko plotkuje się, a na horyzoncie go nawet nie ma. Aparaty z serii xxD czy xxxD wychodzą natomiast co chwilę. Średnio pewnie wyjdzie co rok lub półtora, max 2 lata. Gdy tymczasem 7D na rynku jest 3,5 roku i jeszcze z pół roku możemy poczekać na następcę.
Mam nadzieję, że niebawem jednak będzie następca 7D, to może ceny "starszego" nieco spadną i łatwiej mi będzie kupić 7D.
Ostatnio edytowane przez cobalt ; 21-02-2014 o 13:47
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Tylko żeby przy okazji następcy nie zrobili jednego kroku do przodu i trzech kroków w bok.
wydaje mi się, że właśnie porównałeś ceny nowych aparatów z dawnych lat z używkami w obecnych? :>
teraz nowe 60d kosztuje około 2600/2700zł a 7d kosztuje około 4100zł nie wiem jak w dniu premier 60d i 7d (o 7d znalazłem, ze miał kosztować około 2700$, ale nie wiem czy tyle kosztował)