Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Dlaczego Canon trzyma tak cenę?:D

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Dlaczego Canon trzyma tak cenę?:D

7D to dość specjalizowany aparat (ja bym nie kupił), ale najwyraźniej jego plusy dodatnie są większe niż plusy ujemne których ma kilka.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

[QUOTE=RobertON;1207774]Trochę generalizujesz, albo nie wiesz wszystkiego o samochodach.
    Większa część samochodów z indywidualnego importu ma zdecydowanie większy przebieg aniżeli owe magiczne 190 000 km. I jakoś jeździ, nie jest złomem, przy czym rzeczywisty przebieg to 300 000 km.

Po 200tys samochód powinien być zezłomowany. Mówię o przebiegach do 20tys rocznie, więc samochód ma 10lat. A to ze jeździmy takimi samochodami to inna sprawa. Aparat po 200tys to tez dla mnie złom. Wiem ze niemiec kupi 6D za 3 tygodnie pracy a my musimy kwartał pracować. Dalej nie oznacza to ze aparat z takim przebiegiem czy samochód to dobry zakup. Aparat mógł być używany w studiu i wyzwalany pilotem, więc tutaj można mówić o ewentualnej awarii migawki. Mógł być tez używany przez przyrodnika fotografistę, który przedzierał się z aparatem przez bagna i krzaki w deszczu czy na mrozie.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Po 200tys samochód powinien być zezłomowany. Mówię o przebiegach do 20tys rocznie, więc samochód ma 10lat. A to ze jeździmy takimi samochodami to inna sprawa. Aparat po 200tys to tez dla mnie złom. Wiem ze niemiec kupi 6D za 3 tygodnie pracy a my musimy kwartał pracować. Dalej nie oznacza to ze aparat z takim przebiegiem czy samochód to dobry zakup. Aparat mógł być używany w studiu i wyzwalany pilotem, więc tutaj można mówić o ewentualnej awarii migawki. Mógł być tez używany przez przyrodnika fotografistę, który przedzierał się z aparatem przez bagna i krzaki w deszczu czy na mrozie.
    Stanowisko ciekawe, ale myślę, że naszych realiach nie jest do obrony. Jestem zaznajomiony z rynkiem motoryzacyjnym od ponad trzech dziesięcioleci. Przebieg rzędu 10 000- 15 000 km, to jest blisko przebieg miesięczny, a nie roczny dla wielu samochodów osobowych. Tym bardziej, gdy jeżdżą w wynajmie długookresowym lub są normalnie leasingowane w firmach. Miałem okazje widzieć 3-4 letnie samochody z realnym przebiegiem blisko 180 000 - 200 000 km.

Przyjmująć takie założenie dotyczące przebiegów, to 2/3 samochodów musiałoby zniknać z naszego rynku. Każdy kupuje to, na co go stać. A to że jesteśmy ubogim społeczeństwem, wymusza takie, a nie inne zakupy.

Oczywiści najlepiej kupić używany samochód czy aparat z jak najmniejszym "przebiegiem" kilometrów czy kliknięć migawki.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-02-2014 o 22:08

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Kupić auto z nie przekręconym licznikiem to w Polsce nie lada sztuka książki serwisowe dostępne na allegro, pieczątki wyrabiasz sobie jakie chcesz... Sam kupiłem auto z przekręconym licznikiem i jakoś mi to nie przeszkadza. Wolę auto które przejeździło w Szwajcarii 250 tysięcy niż 120 tysięcy na Polskich drogach Przekonanie że 200 tysięcy to auto na złom chyba z PRLu się wywodzi gdy duże fiaty królowały na drogach
    Na szczęście póki co chyba nie wymyślono sposobu na kręcenie przebiegu aparatów Jeśli chodzi o aparat to zgadzam się, nie tylko migawka ulega zużyciu, weźmy choćby mechanizm lustra.
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Wracając do aparatów, to w sieci gdzieś jest oprogramowanie serwisowe Nikona.
    Czyli jak "korekta liczników" możliwa będzie korekta licznika migawki - niestety.

--- Kolejny post ---

O znalazłem, gdzie to czytałem:

http://fotoblogia.pl/2013/02/28/oprogramowanie-serwisowe-nikona-wycieklo-do-sieci

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Przepraszam,że odpowiem nie w temacie. Moją drugą pasją obok fotografii jest kolarstwo górskie,z zamiłowania jestem też mechanikiem -złożenie i utrzymanie dobrego "górala" nie jest dla mnie problemem. Średnia przebiegu z sezonu u mnie wynosi 12-13tys.kilometrów,co nie czyniło z mojego roweru złomu.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Przepraszam,że odpowiem nie w temacie. Moją drugą pasją obok fotografii jest kolarstwo górskie,z zamiłowania jestem też mechanikiem -złożenie i utrzymanie dobrego "górala" nie jest dla mnie problemem. Średnia przebiegu z sezonu u mnie wynosi 12-13tys.kilometrów,co nie czyniło z mojego roweru złomu.
    Gratuluję takich przejazdów w sezonie, jestem pod wrażeniem - także jako mechanik. Zwłaszcza, że sezon w naszym klimacie to nieco więcej aniżeli pół roku.

Cytat Zamieszczone przez haze Zobacz posta
    Kupić auto z nie przekręconym licznikiem to w Polsce nie lada sztuka
    Zamówić w salonie, z niestandardowym wyposażeniem (jakieś fajne dodatki, których nie ma na na salonie/magazynie). Przyjdzie nowiutkie z taśmy zafoliowane autko.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Wracając do aparatów, to w sieci gdzieś jest oprogramowanie serwisowe Nikona.
    Nikon Hacker • View topic - Nikon Service Software

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    3000zł za 7D nie ma szans, żebym wydał już wolałbym dołożyć 500zł i mieć 5dmk2 z trochę najechaną migawką;p
    5D2 za 3500zł ? Chyba bardzo chcesz wpakować się w kłopoty i drogie naprawy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Wracając do tematu. jak niewygodnie się trzyma korpus to na śmietnik z nim , a tak na serio to może szydełkowanie będzie mniej męczące. Mam starą jedynkę, ręka czasem boli ale pysk się śmieje jak oglądam efekty , są takie wynalazki jak pasek nadgarstkowy, monopod które ułatwiają życie. Niedługo będzie - sprzedam system C bo N był fajniejszy ale i tak do bani. Sorki za sarkazm ale trochę mnie to śmieszy. Oczywiście można dobierać sprzęt pod względem wygody i nikomu nic do tego, ale jak auto jeździ dobrze i nic mu nie dolega to i licznik przekręcony nie przeszkadza.
    Canon-fajna puszka i kilka szkiełek

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez asfot1 Zobacz posta
    auto jeździ dobrze i nic mu nie dolega to i licznik przekręcony nie przeszkadza.
    I to jest trafne podsumowanie.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów