Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Dlaczego Canon trzyma tak cenę?:D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Dlaczego Canon trzyma tak cenę?:D

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Po 200tys samochód powinien być zezłomowany. Mówię o przebiegach do 20tys rocznie, więc samochód ma 10lat. A to ze jeździmy takimi samochodami to inna sprawa. Aparat po 200tys to tez dla mnie złom. Wiem ze niemiec kupi 6D za 3 tygodnie pracy a my musimy kwartał pracować. Dalej nie oznacza to ze aparat z takim przebiegiem czy samochód to dobry zakup. Aparat mógł być używany w studiu i wyzwalany pilotem, więc tutaj można mówić o ewentualnej awarii migawki. Mógł być tez używany przez przyrodnika fotografistę, który przedzierał się z aparatem przez bagna i krzaki w deszczu czy na mrozie.
    Stanowisko ciekawe, ale myślę, że naszych realiach nie jest do obrony. Jestem zaznajomiony z rynkiem motoryzacyjnym od ponad trzech dziesięcioleci. Przebieg rzędu 10 000- 15 000 km, to jest blisko przebieg miesięczny, a nie roczny dla wielu samochodów osobowych. Tym bardziej, gdy jeżdżą w wynajmie długookresowym lub są normalnie leasingowane w firmach. Miałem okazje widzieć 3-4 letnie samochody z realnym przebiegiem blisko 180 000 - 200 000 km.

Przyjmująć takie założenie dotyczące przebiegów, to 2/3 samochodów musiałoby zniknać z naszego rynku. Każdy kupuje to, na co go stać. A to że jesteśmy ubogim społeczeństwem, wymusza takie, a nie inne zakupy.

Oczywiści najlepiej kupić używany samochód czy aparat z jak najmniejszym "przebiegiem" kilometrów czy kliknięć migawki.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-02-2014 o 22:08

Uprawnienia umieszczania postów