Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Bill Gekas - inspiracja malarstwem

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Bill Gekas - inspiracja malarstwem

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    selektywne rozjasnianie partii, ktore na oryginalnym zdjeciu bylo kompletnie w cieniu. czyli praktycznie wszystkiego w tle i pewnie z polowy stolu.

to zdjecie w ogole nie ma kontrastu naturalnego swiatla i jakiejs gradacji jasnosci w miare jak rosnie odleglosc od okna.

zupelnie nawiasem mowiac - ten koszyk na scianie to sie wrecz swieci jak psu jaja ("albo jak moje" )...
    Pierwsze i drugie zdanie wynika u Ciebie z braku doświadczenia z parasolką i tłem odbijającym (za modelem).
    Zobacz od setupu..

Mnie to zdjęcie się podoba, ale byłoby chyba "prawdziwsze" gdyby :
    - twarz modelki wyrażała jakieś uczucia
    - te łupiny są jako kompozycja ok ale w naturze praworęczna osoba odrzucałaby na drugą stronę chyba
    Wygląda wszystko (pokój, aranżacja, ...) jak kostium do którego wsadzona została fajna twarz dzieciaka.

Jest "za piękne, za doskonałe, za sztuczne" by utkwiło w pamięci dłużej.
    Jest mnóstwo fajnych, zgodnie z wszelkimi prawidłami wykonanych portretów ale jest tylko kilka które pamiętamy.
    One coś w sobie "mają"

Mieliśmy jednak dyskutować co na tym konkretnym zdjęciu mogło być zrobione w PS.
    Moim zdaniem nie było w PS rozjaśniania cieni, tutaj się różnimy.

Ok, kontrast został zmodyfikowany w PS, tutaj się zgadzamy.

Co dalej ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 17-02-2014 o 11:18
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów