Strona 44 z 85 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 849

Wątek: FF vs. APS-C

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: FF vs. APS-C

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tutaj masz podstawowy błąd, który dyskwalifikuje dalsze rozważania. Przy tej samej odległości od fotografowanego obiektu extender powoduje WZROST rozdzielczości, a nie spadek.
    ... rozbawiłeś mnie !

Może zaczniesz pisać nowe podręczniki z optyki ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-01-2015 o 22:24
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Oddajmy może głos "autorytetom"

Conclusions

Are TCs "worth it". The answer is yes, as long as you use them with a good lens, preferably a prime lens. The tests here show that this TC is very effective with both the EF 50/1.8 and the EF 300/4L, somewhat effective with the EF 28-135IS, but not really useful with the EF 75-300IS. These results back up the "conventional wisdom" that TCs work best with prime lenses.
    If you have a Canon "L" telephoto prime or zoom that accepts Canon TCs, the one to get first is the Canon 1.4x TC. It will give higher image quality and better AF (when supported by the EOS body) than 3rd party options

If you need a TC to fit Canon non-L series primes or shorter focal length lenses that won't accept the Canon TC, then there are a number of 3rd party options. Generally the 1.4x TCs will give more acceptable results than the 2x versions.

Š Copyright Bob Atkins All Rights Reserved
    Camera and Lens Tests, Reviews, Canon EOS info, Digital Technology - Bob Atkins
    Last Modified 12/23/2014 05:30:13

jp
    zauważ ten fragment
    If you have a Canon "L" telephoto prime or zoom that accepts Canon TCs, the one to get first is the Canon 1.4x TC. It will give higher image quality and better AF
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 22-01-2015 o 22:28
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ... rozbawiłeś mnie !

Może zaczniesz pisać nowe podręczniki z optyki ?

jp
    Mogę wrócić do dalszej dyskusji, gdy przyznasz mi rację Daję Ci na to 24h, bo na razie to są zagadnienia na poziomie 3-4 klasa szkoły podstawowej i nie wymagają żadnej wiedzy z zakresu optyki. Zastanów się nad sensem wartości typu 3200, którymi szermujesz i skąd się one biorą.

P.S. Rozumiem Twoją frustrację tematem extenderów, ale niestety fotografia krajobrazowa to najmniej odpowiednie miejsce na ich stosowanie.

zysk

Po pierwsze zauważ, że oszukujesz.
    Boldujesz fragment ucinając go :
    If you have a Canon "L" telephoto prime or zoom that accepts Canon TCs, the one to get first is the Canon 1.4x TC. It will give higher image quality and better AF

a uciąłeś than 3rd party options, co radykalnie zmienia to co podałeś, prawda ?

To co zacytowałeś to :
    - warto stosować TC z dobrymi obiektywami, .... są podane z którymi a z którymi nie
    - jeśli masz Lki które pracują z TCs to próbuj jako pierwsze 1.4x TC. To da wyższą jakośc zdjęć i lepszy AF niż inne rozwiązania.
    - jeśli potrzebujesz TC połaczyć z nie_Lkami lub .... itd

Co Cię zaślepia ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-01-2015 o 23:10
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Janie, nie baw się w semantykę, tylko przeprowadź swoje rozumowanie od POCZĄTKU do końca raz jeszcze. Liczę na Ciebie! Przydałby się na tym forum wątek wyjaśniający rzetelnie kwestię extenderów zamiast pogrążania się w jałowej dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 22-01-2015 o 23:15

Mogę wrócić do dalszej dyskusji, gdy przyznasz mi rację Daję Ci na to 24h, bo na razie to są zagadnienia na poziomie 3-4 klasa szkoły podstawowej i nie wymagają żadnej wiedzy z zakresu optyki. Zastanów się nad sensem wartości typu 3200, którymi szermujesz i skąd się one biorą.

P.S. Rozumiem Twoją frustrację tematem extenderów, ale niestety fotografia krajobrazowa to najmniej odpowiednie miejsce na ich stosowanie.
    Abyś mógł spać spokojnie, nie dręczyło owe 3200, to tutaj jest link wyników testów tego obiektywu
    Canon EF 300mm f/4 USM L IS - Full Format Review / Test - Analysis

jp

a uciąłeś than 3rd party options
    Bo z G.. się bata nie ukręci.
    Wzorem innych kolegów :
    dziękuję ,że odpowiedziałeś ,ale nie mam zamiaru(moje posty) być celem Twoich popisów
    i nie będę polemizował,niech się inni męczą .
    Ignorujesz nawet takie argumenty jak fotki w powyższego linku lub fotki z 100-400L +TC 1,4 (moje własne) ,
    które zamieściłem na CB w temacie TC.
    pozdrawiam
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Janie, nie baw się w semantykę, tylko przeprowadź swoje rozumowanie od POCZĄTKU do końca raz jeszcze. Liczę na Ciebie! Przydałby się na tym forum wątek wyjaśniający rzetelnie kwestię extenderów zamiast pogrążania się w jałowej dyskusji.
    Moje doświadczenie z extenderem jest małe.
    Interesowało mnie to "jak to jest", kupiłem TC 2.0x, porobiłem trochę zdjęć porównawczych na 70-200/4
    Jak to jest "na ekran" i jak to jest na wydruk A4.
    I sprzedałem.

jp

Co Cię zaślepia ?

--- Kolejny post ---

To co zacytowałeś to :
    - warto stosować TC z dobrymi obiektywami, .... są podane z którymi a z którymi nie
    - jeśli masz Lki które pracują z TCs to próbuj jako pierwsze 1.4x TC. To da wyższą jakośc zdjęć i lepszy AF niż inne rozwiązania.
    - jeśli potrzebujesz TC połaczyć z nie_Lkami lub .... itd
    Przecież wiem co cytowałem i po co

--- Kolejny post ---

kupiłem TC 2.0x
    rzeba było poczytać wcześniej.
    Wszędzie jest napisane:
    TC 1,4 jest OK , TC 2,0 jest do ****.

Moje doświadczenie z extenderem jest małe.
    Interesowało mnie to "jak to jest", kupiłem TC 2.0x, porobiłem trochę zdjęć porównawczych na 70-200/4
    Jak to jest "na ekran" i jak to jest na wydruk A4.
    I sprzedałem.

jp
    To źle kupiłeś ... ale szkło do którego podpiąłeś TC x2 ;-). I najprawdopodobniej źle sprzedałeś ;-), bo to szkło pewnie nadal zostało u Ciebie :-).

1200mm, F8, TC x2 mk III

Strona 44 z 85 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów