wiem z czym się to wiążerównież mi się nie przytrafiło zablokowanie, jednak potrzebuje to zrobić
orientuje się ktoś czy z 6d dałoby radę?![]()
wiem z czym się to wiążerównież mi się nie przytrafiło zablokowanie, jednak potrzebuje to zrobić
orientuje się ktoś czy z 6d dałoby radę?![]()
6d się do tego celu nie nada.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
zablokował Ci się i co? jak odblokowałeś? zaktualizowałeś i wróciło do normy czy co?
OK rozumiem, tylko z Twojej odpowiedzi wynika, że nie wymieniłeś softu, więc nie możesz rzetelnie stwierdzić czy aktualizacja pomoże
Może wypowie się ktoś kto miał taką przypadłość i wymienił soft na nowy.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Nowy soft został wypuszczony tylko i wyłącznie w celu naprawienia tego błędu, więc można chyba założyć, że zadziała. Canon, dokładnie opisuje, które numery seryjne mają stary soft i wymagają aktualizacji. Co dziwne, Żytnia nie traktuje tego jak wadę fabryczną, tzn. zaktualizują w ramach gwarancji, ale potem radź sobie sam.
Mój post miał na celu nie tyle udowadnianie, że nowy soft działa, co zasygnalizowanie, że problem realnie występuje w przyrodzie (z wcześniejszych wypowiedzi wynikało, że nikt się z tym zawieszaniem nigdy nie spotkał i nie ma co sobie zawracać głowy aktualizacją).
u mnie dokładnie takie same objawy.. i przyłączam się do pytania - jakby ktoś miał jakąś z ww puszek to chętnie bym skorzystał i zaktualizował soft - oczywiście kielce
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|