Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
nie potrafię dać dobrej odpowiedzi moim zdaniem - do fotografowania rodzinnego tak, do koncertów jeśli amatorsko to pewnie też, na planie filmowym nie wiem ale może już nie, przy takiej szklarni jeśli robiłeś na cropie i było dobrze to będzie dobrze ale mz szklarnia 35 i 70-200 pasuje bardziej do FF (przynajmniej dla mnie bo to indywidualna sprawa). ogólnie to moim zdaniem żaden nie jest zdecydowanie lepszy od drugiego, sprzęt jest na tyle "dobry" ile kosztuje. widziałem świetne zdjęcia z 50D i bardzo słabe z 5D chyba nawet mark III.
Ja nie zdecydowałem się na zakup głównie przez wiekowość tego sprzętu, nawet tak trywialny aspekt jak wyświetlacz, wiem że wyświetlacz zdjęć nie robi ale jak pomyślałem o powrocie do stanu z okresu 350D to trochę mnie ruszyło, chciałem coś zdecydowanie nowszego jeśli to byłby 5DII to bym wiele nie myślał i brał.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień