Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Wybór Canona

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wybór Canona

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    Nie za bardzo rozumiem tego polecania 5d1. To już mocno przestarzała konstrukcja i niezależnie od przebiegu będzie to aparat do wymiany "za chwilę". Każda osoba która zajmuje się fotografią profesjonalnie na codzień (profesjonalnie mam na myśli, że utrzymuje się z fotografii) powie Ci dokładnie to samo. Tłumaczę to sobie wyłącznie ciśnieniem na pełną klatkę, "byle by" mieć, nie zważając na wszelkie inne aspekty.

Jeśli już pełna klatka, to lepiej trochę dołożyć i kupić używany 5dII albo rozważyć kupno na raty konstrukcji takiej jak 6D.
    mam podobnie też nie rozumiem, nawet miałem okazję kupić taki od znajomego amatora mały przebieg dobra cena i nie zdecydowałem się gdyby to był 5DII to bym się zdecydował.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    mam podobnie też nie rozumiem, nawet miałem okazję kupić taki od znajomego amatora mały przebieg dobra cena i nie zdecydowałem się gdyby to był 5DII to bym się zdecydował.

Czyli Twoim zdaniem 60D jest zdecydowanie lepsze niż 5D mkI?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    Czyli Twoim zdaniem 60D jest zdecydowanie lepsze niż 5D mkI?
    nie potrafię dać dobrej odpowiedzi moim zdaniem - do fotografowania rodzinnego tak, do koncertów jeśli amatorsko to pewnie też, na planie filmowym nie wiem ale może już nie, przy takiej szklarni jeśli robiłeś na cropie i było dobrze to będzie dobrze ale mz szklarnia 35 i 70-200 pasuje bardziej do FF (przynajmniej dla mnie bo to indywidualna sprawa). ogólnie to moim zdaniem żaden nie jest zdecydowanie lepszy od drugiego, sprzęt jest na tyle "dobry" ile kosztuje. widziałem świetne zdjęcia z 50D i bardzo słabe z 5D chyba nawet mark III.

Ja nie zdecydowałem się na zakup głównie przez wiekowość tego sprzętu, nawet tak trywialny aspekt jak wyświetlacz, wiem że wyświetlacz zdjęć nie robi ale jak pomyślałem o powrocie do stanu z okresu 350D to trochę mnie ruszyło, chciałem coś zdecydowanie nowszego jeśli to byłby 5DII to bym wiele nie myślał i brał.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów