Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: Wybór Canona

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Wybór Canona

a może rozważ np nowego 6d na raty?

mizuno82
    Guest

wlaśnie myśle powoli o 6D i tutaj mam pytanie, gdyż nie mam ciśnienia na zakup w tym momencie

- czy cena może jeszcze spaść - powiedzmy do końca roku?

- czy znacie jakiś sklep gdzie można go dostać na raty 0%

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    5d1 kupisz w stanie idealnym za 2500
    Nie za bardzo rozumiem tego polecania 5d1. To już mocno przestarzała konstrukcja i niezależnie od przebiegu będzie to aparat do wymiany "za chwilę". Każda osoba która zajmuje się fotografią profesjonalnie na codzień (profesjonalnie mam na myśli, że utrzymuje się z fotografii) powie Ci dokładnie to samo. Tłumaczę to sobie wyłącznie ciśnieniem na pełną klatkę, "byle by" mieć, nie zważając na wszelkie inne aspekty.

Jeśli już pełna klatka, to lepiej trochę dołożyć i kupić używany 5dII albo rozważyć kupno na raty konstrukcji takiej jak 6D.
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 13-02-2014 o 21:12

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    Nie za bardzo rozumiem tego polecania 5d1. To już mocno przestarzała konstrukcja i niezależnie od przebiegu będzie to aparat do wymiany "za chwilę". Każda osoba która zajmuje się fotografią profesjonalnie na codzień (profesjonalnie mam na myśli, że utrzymuje się z fotografii) powie Ci dokładnie to samo. Tłumaczę to sobie wyłącznie ciśnieniem na pełną klatkę, "byle by" mieć, nie zważając na wszelkie inne aspekty.

Jeśli już pełna klatka, to lepiej trochę dołożyć i kupić używany 5dII albo rozważyć kupno na raty konstrukcji takiej jak 6D.
    mam podobnie też nie rozumiem, nawet miałem okazję kupić taki od znajomego amatora mały przebieg dobra cena i nie zdecydowałem się gdyby to był 5DII to bym się zdecydował.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    mam podobnie też nie rozumiem, nawet miałem okazję kupić taki od znajomego amatora mały przebieg dobra cena i nie zdecydowałem się gdyby to był 5DII to bym się zdecydował.

Czyli Twoim zdaniem 60D jest zdecydowanie lepsze niż 5D mkI?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    Czyli Twoim zdaniem 60D jest zdecydowanie lepsze niż 5D mkI?
    nie potrafię dać dobrej odpowiedzi moim zdaniem - do fotografowania rodzinnego tak, do koncertów jeśli amatorsko to pewnie też, na planie filmowym nie wiem ale może już nie, przy takiej szklarni jeśli robiłeś na cropie i było dobrze to będzie dobrze ale mz szklarnia 35 i 70-200 pasuje bardziej do FF (przynajmniej dla mnie bo to indywidualna sprawa). ogólnie to moim zdaniem żaden nie jest zdecydowanie lepszy od drugiego, sprzęt jest na tyle "dobry" ile kosztuje. widziałem świetne zdjęcia z 50D i bardzo słabe z 5D chyba nawet mark III.

Ja nie zdecydowałem się na zakup głównie przez wiekowość tego sprzętu, nawet tak trywialny aspekt jak wyświetlacz, wiem że wyświetlacz zdjęć nie robi ale jak pomyślałem o powrocie do stanu z okresu 350D to trochę mnie ruszyło, chciałem coś zdecydowanie nowszego jeśli to byłby 5DII to bym wiele nie myślał i brał.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Raty nie wchodzą w grę, gdyż mam kredyt na samochód, a z czegoś żyć też trzeba. Na chwile obecną mam wybór 50D, 60D, bądź 5D MKI. Koledzy pisali, żeby brać 5tke, więc takiej szukam. Mam nadzieje, że dobrze robię?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    lubelskie

5D to dobry aparat, aczkolwiek wolałbym dołożyć do 5DII .
    Ostatnio edytowane przez ANDRZEJ M. ; 13-02-2014 o 22:47

Teraz, to całkiem mnie rozbiliście...

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    Nie za bardzo rozumiem tego polecania 5d1. To już mocno przestarzała konstrukcja i niezależnie od przebiegu będzie to aparat do wymiany "za chwilę". Każda osoba która zajmuje się fotografią profesjonalnie na codzień (profesjonalnie mam na myśli, że utrzymuje się z fotografii) powie Ci dokładnie to samo.
    To, co piszesz, to spojrzenie z punktu widzenia zawodowca.
    Ale tutaj, w przypadku hobbysty, 5D1 ma sens jak najbardziej.

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    60D jest zdecydowanie lepsze niż 5D mkI
    Jeśli Twoim zdaniem 2-letni Golf jest lepszy od 5-letniej E-Klasy, to tak.

Mateusz. - nie ma porównywać 50, czy 60D do piątki, bo to dwie różne bajki.
    Podobnie różnią się 5D1 i 5D2 mimo, że wyglądają prawie tak samo. To dwa inne obrazki.
    Powiem Ci tyle, że mam oba i jeśli mam zabrać któregoś na zdjęcia, jest to przeważnie Mk1.
    Jeśli masz okazję kupić takiego w dobrym stanie, nawet się nie zastanawiaj.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów