Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: nowy CANON 1200D

Domyślnie Odp: nowy CANON 1200D

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Dla początkujących, dla syna/córki na prezent pod choinkę, dla tych co nie mieli nigdy... dla tych co mają wolne chwile i zbędny grosz do wydania.

Chętnych nie zabraknie, zawsze powiedzą, że "znacznie lepszy" od poprzednika.
    Różnica w cenie do 600d, nie będzie pewnie wynosiła więcej niż 200pln, także jak dla mnie ta seria jest troszkę bez sensu... Chociaż skoro w dziale marketingu i sprzedaży "się zgadza", to nie ma co dyskutować. Spadnie przez to pewnie delikatnie cena bazowego 18-55, i to będzie największy wpływ tego aparatu/tej serii na rynek cyfrowych luster...

pzdr.
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

600D stanie się kultowy i jego cena poleci 200zł w górę
    Fajna ta puszka jakby tak była po 1400zł z kitem i miała guzikologię serii xxxD

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Tylko że te boczne pewnie lepsze w 6d od tego centralnego w 1200 ;] ostatnio miałem okazje pobawić się bocznymi na sigmie ze stopki fakt że w dobrym świetle ale działają fajnie naprawdę fajnie .
    żartowałem, używałem tych bocznych w pomieszczeniu, światło takie sobie było - działały.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    600D stanie się kultowy i jego cena poleci 200zł w górę
    No proszę do czego to doszło na forum co można przeczytać o 600d kultowe a jak weszło na rynek to wszyscy psioczyli że dodano do 550 gibańca i nic więcej, nooo sterowanie lampami Żartuję oczywiście, ale czasami trzeba pomyśleć do przodu, zanim się oceni jakąś nowinkę bo księgowi tak zakręcą ludem , że byle co stare a jare stanie się kultowe. Moim skromniutkim zdaniem właśnie takie będzie 6d !!! tanie FF z wifirifi, gepeesem, dobrą matrycą i całkiem całkiem aefem Minęło kilka księżyców od premiery i póki co mało negatywnych opinii widać . Jak tak dalej pójdzie to wykastrowane ff stanie się też kultowe Do tej pory kultowe były tylko pancerniaki dobrze wykonane. Świat do przodu idzie i tak jak w motoryzacji wszystko nowe będzie musiało się kiedyś popsuć, połamać itd. Jak dbasz, tak masz w sumie ... Dla mnie 1200D to taki np opel vectra b po lifcie ciut do wyglądu, jakieś nowe guziczki i do w ludzi .. w końcu stare zapasy części trzeba sprzedać
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

jakąś nowinkę bo księgowi tak zakręcą ludem , że byle co stare a jare stanie się kultowe. Moim skromniutkim zdaniem właśnie takie będzie 6d
    Tak, wystarczy, że 5DIV wypozycjonują na 15-18Kzł a 6D II na 7-9K zł.
    Nagle 6D będzie super

60D podrożał odkąd mamy 70D, historia powtarza się z prawie każdym modelem.

co można przeczytać o 600d kultowe a jak weszło na rynek to wszyscy psioczyli że dodano do 550 gibańca i nic więcej, nooo sterowanie lampami
    Największa wada to brak czujnika od wygaszania LCD, który był/jest w 400D,450D,500D,550D,650D,700D.
    W 1200D nie dodali, więc nie kupuję

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Dla mnie 1200D to taki np opel vectra b po lifcie ciut do wyglądu, jakieś nowe guziczki i do w ludzi
    Nooo to chyba przesadziłeś , bo posiadacze opla Vectra (segment D) poczują się urażeni, że porównuje się ich solidne średnie auto do segmentu B .

Prędzej to taki Opel Corsa po liftingu lub Citroen C3, czyli raczej segment B, bo A to już tylko kompakty.

To tak tylko żartobliwe porównanie, bo sam mam taką corsę w optycznej wersji.

Największa wada to brak czujnika od wygaszania LCD, który był/jest w 400D,450D,500D,550D,650D,700D.
    Tak, to bardzo poważne niedopatrzenie ze strony producenta, a już chciałem zbierać kasę i zanabyć 1200D w miejsce 1100D.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 13-02-2014 o 08:31

Pełne uzależnienie

to podobnie jak w 6D .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

hmm dziwna pucha. dla amatora początkującego to raczej kompakty są, ktoś kto ma już dosyć kompaktów będzie się raczej kierował w sprzęt z drugiej ręki (tak się mi wydaje). jak będzie w cenie używanego 50d to wybór jest raczej prosty. Jedyne co ratuję tą puszkę to tryb filmowy. W 50D trzeba mieć ML, ale są przecież jeszcze 550d i 600d

Pucha raczej mocno amatorska z matrycą 18Mpx i poprawioną obudową.
    Nadal brak czyszczenia ultradźwiękowego matrycy. Stary procesor. Brak pomiaru punktowego światła. Wolna seria 3 kl/s. Ciekawe czy obsługuje już podczerwień?
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Ciekawe czy obsługuje już podczerwień?
    Coś by o tym było w specyfikacji, nie będą się wysilać - ma to być najtańsza lustrzanka w ofercie.

Może za to 100D zejdzie z ceną w dół...może..

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów