Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Ipad i Canon

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Ipad i Canon

Przecież iPad nie ma mniej pamięci niż jakikolwiek inny tablet. 64 czy 128 gb pomieści sporo rawów.
    Jeżeli ktoś sprzedaje czytniki pamięci CF specjalnie do telefonów i tabletów Apple z wtyczka Lightning czy ta starsza 30 pin, to zakładam, że one działaja.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 02-12-2014 o 23:57
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Apple to taka sprytna firma, ze moj adapter (oryginal Apple) do karty SD, dziala z iPad'em, natomiast IPhone pokazywal ze urzadzenie jest niekompatybilne .
    Za czasow 40D przegrywalem rawy na iPada z CF bez problemow.
    Odkad po przekopiowaniu przez wi-fi na Iphona zostaly mi jpgi o malej rozdzielczosci, zakupilem wiecej kart. Koszt naprawde nie jest wielki.

Przekopiowałem właśnie do iPada pliki CR2 z karty SDHC 32 Gb wyjętej z 6D używając oryginalnego adaptera SD. Bez problemu. iPad po włożeniu karty wyświetli (proszę zwrócić uwagę, że uzyłem tu czasu przyszłego) thumbnails wszystkich obrazków na karcie. Wystarczy wybrać które skopiować i tyle.

Potem można połączyć iPada z PC zwykłym kablem USB i katalog zdjęć pokaże się jako drive. Łatwo wtedy sprawdzic, że faktycznie pliki CR2 są na iPadzie. Można je wtedy skopiować do kąpiutera bezpośrednio przez drag-and-drop. (Nie da się w twn sposób w drugą stronę.)

Jeżeli to nie działa z iPhonem, to chyba dlatego, że to za stary iPhone. Nie wszystkie ficzersy sa dostępne na starszych iPhonach i iPadach i iPodach.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

no dobra, tylko o to chodzi by móc obrabiać te cr2 od razu na iPadzie, da się??
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

No pewnie, że się da. Właśnie to zrobiłem w Photos. Tyle, że w Photos raczej nie da się kontrolować jak wynikowy jpg będzie zapisany. I obrabiany jest zapewne jpeg z tego rawa, bo camera raw to to raczej nie jest.
    Pewnie PS albo inne appsy mają wieksze możliwości.

Pełne uzależnienie

Mówimy o dwóch różnych rzeczach. iPad 128GB kosztuje tyle pieniędzy, że to nieporozumienie. Ja mam w domu dwa iPady 3 i4 (obydwa z Retiną) i obydwa po 32GB więc nie za bogato w tym względzie.
    Jak wiadomo karty rozszerzeń dla tych urządzeń nie przewidziano. Analizujecie zgrywanie z kart SD/SDHC o pytanie dotyczyło CF. W stadardowym zestawie czytników firmowych jest USB i SD czyli trzeba użyć dodatkowego czytnika i tu pojawia się problem.
    Jeśli chodzi o iPada i iPhone to producent zadbał o to aby czytniki nie pasowały do obydwu urządzeń bez względu na ich generację - i to cała prawda
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

dlatego mimo że mam iPad 64G to kupiłem Żonie tablet na win8 by normalnie zgrywać rawy i obrabiać w zwykłym PSie i do tego rysikiem
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

Pełne uzależnienie

Ja osobiście uważam, ze lepiej to się sprawuje na tablecie NEXUS-a choć minimalnie gorszy ekran od retiny, ale za to na Androidzie KIT KAT nie trzeba aż tak bardzo kombinować. Wystarczy OTG i program za kilka zl.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez grzegorzkalisz Zobacz posta
    Cale to wspolzycie miedzy ipadem a canonem mozna jedynie podsumowac cytatem z seksmisji "Żeby chłop nie mógł z gołą babą w windzie..." I tyle w tym temacie. Nie wykorzystany potencjal ipada
    ale to nie jest problem aparatu czy karty pamieci. tylko tego apple'owskiego badziewia, ktore dostepu do systemu plikow i swobodnego kopiowania danych chroni jak smok dziewicy.
    na tablecie androidowym wpinam normalnie czytnik z karta pamieci i mam bezposredni dostep do pliku, z ktorym moge sobie zrobic co mi sie spodoba.

to czego android nie potrafi (moze tylko na moim czytniku) to kopiowac miedzy dwiema kartami pamieci w czytniku USB (np. z SD na microSD). na ta okolicznosc musze microSD wlozyc w gniazdo tabletu.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 03-12-2014 o 14:05
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Mówimy o dwóch różnych rzeczach. iPad 128GB kosztuje tyle pieniędzy...[]
    Jak wiadomo karty rozszerzeń dla tych urządzeń nie przewidziano.
    Porsche też kosztuje dużo pieniędzy...
    A na androjdzie gdzie przewidziano to niby wyjmujesz kartę która zawiera wszystko inne i ładujesz kartę z milionem rawów? To ci copiers bonus I wygoda?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów