Sprawdzał ktoś to rozwiązanie w naturze ?
Sprawdzał ktoś to rozwiązanie w naturze ?
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Używam tylko przejściówki po kablu. Apple 30-pin -> USB. Wszystko działa ładnie i szybko. Wifi jest wygodne, ale czas przesłania pliku RAW jest zbyt długi, a do dopiero wielu ;/
A powiedzcie mi, czy nawet z connector kit trzeba zdjęcia importować (w sensie zgrywać na IPada) czy można je po prostu przeglądać z karty pamięci?
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Cale to wspolzycie miedzy ipadem a canonem mozna jedynie podsumowac cytatem z seksmisji "Żeby chłop nie mógł z gołą babą w windzie..." I tyle w tym temacie. Nie wykorzystany potencjal ipada![]()
Rzeczywiście masz rację, zdjęcia importują się na urządzenie do biblioteki
Wcześniej nie przywiązywałem do tego wagi, bo nie stanowiło to dla mnie problemu.
W przypadku plików RAW może to być jakiś problem, bo pliki są duże i całość wymaga sporo miejsca.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
No i to jest problemem, idealnie byłoby przeglądać zdjęcia na ekranie IPada i w takiej rozdzielczości. Importowanie, przeglądanie, usuwanie - strata czasu. Może jednak ktoś ma na to jakiś patent?
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Sprawdziłem już u źródła w Serwisie i nie ma innego sposobu - tak czy siak trzeba importować i choć nigdy o tym w ten sposób nie myślałem, to dla tych co nie mają zbyt wiele miejsca stanowi problem.
Mozna uzyc przejsciuwki do karty pamieci, wtedy chyba mozna ogladac zdjecia na karcie. Chociaz po waszych postach nie jestem juz taki pewny. Moge sprawdzic w piatek.
Ja sie wkurzylem, jak okazalo sie ze przejsciuwka na karte SD, nie dziala z Iphone, a tylko z Ipad'em, troche chyna przesadzili