nie będę dalej pisał o zamianie bo to nie jest na temat
rozwiń myśl o ekonomi na PW - być może czegoś się nauczę od Ciebie
nie będę dalej pisał o zamianie bo to nie jest na temat
rozwiń myśl o ekonomi na PW - być może czegoś się nauczę od Ciebie
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Po postach kolegów widzę, że dyskusja zmierza chyba w złym kierunku
Przypadkiem jak ostrzysz to nie lecisz po całości? Proponuję ostrzyć selektywnie i o 50 % słabiej.
Rób zdjęcia. Dużo ich rób![]()
zdjęcia nie są złe, faktycznie przesada z wyostrzaniem. przy zdjęciach portretowych (z modelkami) tło jest zbyt charakterystyczne, zbyt wyraźne (nie chodzi o rozmycie ale o motyw) - zakłóca sylwetkę osoby
dziękuje bardzo za opinie i podpowiedzi
załączam kilka fotek a dokładnie 16,17,18 są z poprzednich aparatów a 19 i 20 są już a 5DC. Tak jak pisaliście mniej wyostrzania mniej presetów itdWidzę że mam problem z ustawieniem modelek tzn nie za bardzo mam pomysł jakie pozy mają przyjąć bo widzę że one bardziej ode mnie potrzebują wskazówek jak się ustawić .
16
17
18
19
20
no i w końcu zaskoczyło zdjęcie nr 1
jestem zainteresowany ML a dokładniej jak to się instaluje i gdzie ściągnąć - byłbym wdzięczny za info na PW
17 szkoda że ucięta, 18 na nie, kadr jakby kolezanka staczała się ze zbocza,im dalej tym lepiej, musisz tylko popracować nad modelką aby troche bardziej sie eksponowała,
tak przy następnej sesji chciałbym aby dziewczyny trochę mocniej się umalowały, uczesały i ubrały a przede wszystkim aby pstrykacz się bardziej rozluźnił i nauczył ustawiać modelki to myślę że bardziej się to ruszy do przodu
malowanie czesanie i ubieranie pozostaw kobiecie badź stylistce, a z samą modelka czesto warto poprostu pogadac a nie tylko na sesje zabierać, pokazać kilka rzeczy, poprosić aby sama poćwiczyła pozy ,mimikę przed lustrem,