Pokaż wyniki od 111 do 120 z 120

Wątek: Co na początek?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Co na początek?

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    dopiero sugestia aby fotografowały w RAW i inteligentnie odszumiały np. w ACR spowodowało, że zupełnie inaczej i na nowo zaczeły postrzegać możliwości swego aparatu. Tak więc jeśli jesteś na 10000% przekonany że z obecnego zestawu wycisnąć się więcej nie da - kupuj nowy sprzęt... pytanie tylko,czy od razu Twoje zdjęcia będą lepsze ?......
    Masz sporo racji centur, ale są ograniczenia, których nie uda się przeskoczyć.
    Jak brakuje światła to nic na to nie poradzę, przy niezbyt jasnych obiektywach - ryzygnuję, albo próbuję odszumiać, a to i tak trochę widać - bo wiem jak na to spoglądać.

Wczoraj wieczorem miałem gościa - koziołek skubał listki (objadał mój rdest - żarłok skubany ) i przez okno miałem go z kilku metrów.
    Miałem podpięty C15-85, ale było już zbyt ciemno, aby zdjęcie wyszło nieporuszone-szkoda okazji.
    Mam niemłodego 50D, w nim ISO 800 niekiedy jest do wyrzucenia, nawet po odszumianiu.

Moim zdaniem słowiczek, powinieneś zainwestiwać w jasne szkło - 2,8, wówczas odczuwalnie poprawią się Twoje możliwości przy ISO 200/400.
    To byłby pierwszy krok, kolejny to również obiektyw - jakieś tele (może Tamron jak radzi cobalt), a na końcu aparat.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 16-04-2014 o 07:22

Uprawnienia umieszczania postów