Totalnie bez sensu bo przecież fizycznie nie jesteś w stanie podpiąć szkła EF-S do FF więc po co blokować programowo? "Dupka" EF-S'a zawadza o lustro FF.Zamieszczone przez cobalt
Totalnie bez sensu bo przecież fizycznie nie jesteś w stanie podpiąć szkła EF-S do FF więc po co blokować programowo? "Dupka" EF-S'a zawadza o lustro FF.Zamieszczone przez cobalt
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Usunięcie "dupki" to żaden problem, czy podłączenie przez pierścienie z przeniesieniem automatyki.
Jak ktoś chce zredukować EF-S to znajdzie link na tym forum.
Rok temu zabierałem się do tej prostej operacji (bo nie grał z konwerterem), ale zmieniłem obiektyw, bo w sumie 55-250 to słabiak.
Tak czy inaczej wg Canona EF-S są blokowane programowo w nowych body.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
A tak z ciekawości pytam, to z jakim konwerterem chciałeś połączyć obiektyw EF-S ?
Przykro mi, że w dalszym ciągu nie rozumiesz prostej zależności.
Porównałem obiektyw EF-S z obiektywem EF-S.
Dowodzisz co i tak wszyscy wiedzą, że obiektywy e-L (za kilka tysiecy złotych) są znacznie lepsze od KIT-a za kilkaset złotych.
Proszę daruj już sobie to przekonywanie, prawie wszyscy o tym wiedzą.
To tak jakbyś porównywał śliwkę z jabłkiem, to owoc i to owoc.
Porównuj chociaż może Jonatan z Szarą Renetą.
Poza tym wątek jest o tym co na początek fotografowania. Ty jesteś doświadczonym specem z obiektywem e-L Klasse, ale nie każdego stać na początku drogi na taki sprzęt. Spróbuj zrozumieć innych, a nie "na siłę" przekonuj, że od razu tylko Luxury. Nie wiem czy sam od razu miałeś taki sprzęt jaki masz teraz.
P.S. Proponuję założyć wątek o wyższości e-L Klasse na wszystkimi innymi szkłami, a pewnie znajdziesz tam szerokie możliwości porównawcze z innymi kolegami.
I to by było na tyle.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-02-2014 o 12:30
Jest taka prosta zasada, obiektyw jest tyle warty ile kosztuje, lub mniej. Stosowanie powala zachować spokój i unikać rozczarowań.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Canona 55-250 nie można podłączyć do konwertera Kenko 2x MC7.
Podajesz link do ch...wych testów z frajerskiej strony, którą prponujesz.
Zobacz jak wygląda to o czym piszę i który obiektyw wg frajerni daje lepszy obrazek w rogu: Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II Lens Image Quality
Jesteś zaje.....tym teoretykiem i tak trzymaj, czytaj dalej oszołomów.![]()
www.cobalt.fr.pl
Uprzejmie Ci dziękuję za dobre słowo.
Doświadczenie życiowe nauczyło mnie pokory i tego, że nie ma co się kopać z...
A dla twojej informacji EF-S nie podłączysz do konwertera canona x1,4, a wszystkie strony sa frajerskie, za to Tobie jest już blisko do monopolu na wiedzę.
Dziękuję za pouczającą dyskusję i zachowanie elementarnego poziomu uprzejmości.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-02-2014 o 12:45
Przerażasz mnie.
Nie pisze o podłączaniu 55-250 do Canona 1,4, tylko do Kenko 2x.
Tak można usunąć EF-S: http://www.canon-board.info/obiektyw...s-na-ef-68373/
i szczegółowa instrukcja: MetkuMods - Because you love your hardware!
niestety konkrety nie trafiają do forumowych trolli.
www.cobalt.fr.pl
jaki jest sens przerabiać przeciętny obiektyw?? do FF?
w azji latają uliczni fotografowie ze zrobionymi stalkami z kita-caly obiektyw zaklejony taśmą ...tez można
tylko po co?
www.cobalt.fr.pl
Nie chcę Cię przerażać i wyjść na nieprzejmego trolla, ale odpowiem dlaczego pytałem z ciekawości.
Conwerter canona również nie pasuje do EF-S.
Jak obetniesz "dupkę" obiektywu to i tak wystaje zbyt duża soczewka z konwertera o średnicy 33 mm, mam przed sobą i konwerter, i EF-S.
Tak to u mnie wygląda (ISO zapomniałem zmiejszyć i jest 12800/H2 ale zaszumione ):
Ale dyskusja odbiegła od zasadniczego tematu.
--- Kolejny post ---
Tak więc dla konwertera jest to bez sensu.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-02-2014 o 14:04