Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 120

Wątek: Co na początek?

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Co na początek?

Witam wszystkich na forum. Jeżeli jest takie określenie jak początkujący amator to ja nim jestem. Posiadam roczne doświadczenie z aparatem kodak 712. Fotografowałem głównie naturę,tzn. kwiaty,owady,jakieś widoczki,próbowałem z ptactwem. Ponieważ mój aparat padł,a ochota nie podjąłem decyzję o zakupie kolejnego . W tym miejscu chciałbym prosić o pomoc w wyborze sprzętu,który pozwoli mi na wykonywanie dobrych jakościowo zdjęć,temat których pozostaje bez zmian. Wiem,że aparat sam z siebie nie zrobi super zdjęcia,dlatego chcę kupić coś czego nie będę musiał sprzedawać po opanowaniu podstaw. Do wydania mam 1500zł, chciałbym wydać je mądrze,jeżeli trzeba to dozbieram. Wolę nie żałować kilkuset zł. Będę wdzięczny za każdą odpowiedz w temacie,pozdrawiam serdecznie

Domyślnie Odp: Co na początek?

Podobny wątek pojawia się co jakiś czas. Możesz spojrzeć np tu KLIK aby coś poczytać ja ze swojej strony mogę spokojnie polecić Canona 40D używanego, a resztę pieniędzy przeznaczyć na jakieś szkło. Nowym aparatem dalej chcesz fotografować głównie naturę?

Pozdrawiam

Miasto
    T.M.

Tak,temat zdjęć pozostaje bez zmian. Z tego co już wyczytałem na jednym obiektywie się nie skończy,co innego kwiatek a co innego ptaszek,wszystko to razem wraz z innymi nie banalnymi widokami składa się na całość tego co chcę zapamiętać takie jakie jest

+1 do 40D, dobry aparat i pewnie jeszcze długo Ci wytrzyma i zdążysz sobie uzbierać szklarnie. Na początek poleciłbym zwykłego 18-55 IS 2 jako obiektyw, sobie porobisz zdjęcia i ustalisz którą ogniskową chcesz najszybciej jako kolejną

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

40d 800/900zł
    18-55 is II - 150zł
    55-250 is - 400zł (ptaszki jak bardzo chcesz, to może dasz radę na tym :d)
    w 1500zł się zmieścisz, w razie czegoś sprzedasz bez straty raczej.

Awatar Joanna K.
    Miasto
    Goleniów

Ja równiez jestem amatorką. Miałam 40D i byłam zadowolona. Teraz rozgładam się za 50tką lu 60D.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Dla szukających informacji, polecana jest "szukajka"

Przeszukaj Canon-Board.info przez Google

Cytat Zamieszczone przez Joanna K. Zobacz posta
    Teraz rozgładam się za 50tką lu 60D.
    Ze swojej strony polecam EOS 50D, ma wiele zalet moim zdaniem, a najbardziej cenię świetny ekran podglądu.
    Niedawno był wątek, w którym nieco porównywano 40D vs 50D, ale sporo jest takich porównań w sieci.

http://www.canon-board.info/dla-pocz...44/index8.html

60D oglądałem jedynie w sklepie, więc nie będę zabierał głosu.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 10-02-2014 o 22:01

60D ma pewne wady co do poprzednika - plastikowa obudowa, i brak mikroregulacji. Poza tym to serio fajny sprzęcik, jeśli się ma świadomość braku tamtych rzeczy to można z zadowoleniem korzystać ze sprzętu wygodnego (2 kółka i 2 ekraniki, nie za mały grip) i niezłym AF. O jakości matrycy się nie będę wypowiadał bo tego szczerze mówiąc kopletnie nie widzę w aparatach (jeszcze pewnie się na tyle na tym nie znam, nie twierdzę że wszystkie aparaty robią takie same zdjęcia żeby nie było :P ), więc czy dla jakości obrazka warto się przesiąść na 60D - nie umiem odpowiedzieć, za to zaletą jest całkiem fajna cena za sprzęt na gwarancji.

Miasto
    T.M.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematemPolecacie 40d,poczytałem o nim-opisany jest jako sprzęt nie do zajechania. Mocny i uszczelniony korpus,szybki af.,dobra ergonomia,tego mi trzeba. Gdzieś po drodze wytknięto mu to,że 10mpx matryca pracuje jak 8mpx z poprzedniego modelu. Nie
    wiem ile w tym prawdy i czy to w czymś przeszkadza,jeżeli tak jest. Obiektyw podstawowy będzie jak najbardziej na miejscu,można z niego uzyskać niezły obrazek

Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    40d 800/900zł
    18-55 is II - 150zł
    55-250 is - 400zł (ptaszki jak bardzo chcesz, to może dasz radę na tym :d)
    w 1500zł się zmieścisz, w razie czegoś sprzedasz bez straty raczej.
    Z ptactwem będę musiał poczekać,z tego,co się zorientowałem zakres obiektywu do 400 to niemal obowiązek przy tych zdjęciach,ale 55-250 ma ładny zakres i wynikającą z tego uniwersalność,więc propozycja jak najbardziej na miejscu. Teraz mam trzy propozycje korpusów,tzn 40,50 i 60d.Byłoby fajnie mieć wszystkie w ręku i porównać.Wszystkie korpusy są ze średniej półki,więc wszystkie porady dotyczą tego o co konkretnie pytałem,czyli,że jestem na właściwym forum

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów