Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 120

Wątek: Co na początek?

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Co na początek?

400D to juz troche stary model. Maksymalne ISO ma dosc niskie porownujac do dzisiejszych puszek. Szumy tez ma wieksze. To ciagle dobry aparat jesli nie przeszkadza ci ISO np.

Jesli chcesz sie troche rozwinac to zainwestuj w stalki. Zapomnij o zoomach, zwlaszcza tych standardowych.

Kup sobie cos kolo 30mm, czyli Canon 28mm, albo 35mm, to ci da dobry start.

Do tego 50tke (ta najtansza) ktora na cropie da ci dobry portretowy obiektyw.

Nie wydasz na to wszystko fortuny, a efekty bedziesz mial lepsze jak na standardowym zoomie z zestawu.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Czego brak? W rezerwatach przyrody przede wszystkim światła,na wysokim iso mam szumy nie do usunięcia. Widzę fajnie rzeczy,którymi nie mogę się podzielić bo są skopane,szkoda pokazywać. Na poprawki nie mam czasu,orka w robocie po 12-14 godzin,mam tylko kawałek niedzieli,pod warunkiem że nie pada...wk.....am się tylko sam na siebie. Teraz mam przerwę,więc coś można poczytać i napisać. Może w końcu się uda...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Czego brak? W rezerwatach przyrody przede wszystkim światła,na wysokim iso mam szumy nie do usunięcia. Widzę fajnie rzeczy,którymi nie mogę się podzielić bo są skopane,szkoda pokazywać. Na poprawki nie mam czasu,orka w robocie po 12-14 godzin,mam tylko kawałek niedzieli,pod warunkiem że nie pada...wk.....am się tylko sam na siebie. Teraz mam przerwę,więc coś można poczytać i napisać. Może w końcu się uda...
    Jak swiatla to moze statyw? O ile przedmiot zdjecia sie nie rusza
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Jak swiatla to moze statyw? O ile przedmiot zdjecia sie nie rusza
    Tu jest różnie,często są to różne widoczki,ale trafi się też ptaszek czy podobne klimaty. Statyw już mam,ale nie mam kiedy z nim wyjść . Wężyk dokupiłem do dłuższych czasów.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

kup sobie 70-200 f4
    na poczatek
    uzywki juz mozna za 1300 wyjac

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Tu jest różnie,często są to różne widoczki,ale trafi się też ptaszek czy podobne klimaty. Statyw już mam,ale nie mam kiedy z nim wyjść . Wężyk dokupiłem do dłuższych czasów.
    Kup sobie nowego lub używanego Tamrona 70-300 f/4-5,6 VC USD. Ma stabilizację i możesz wydłużyć czas nawet do 1/30 jak masz wprawę. Z Canonem 70-200/4,0 bez IS czasy będą krótkie na 200mm 1/200÷250 max.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar trothlik

W 400D szum to katastrofa, ISO400 jeszcze ujdzie ale 800 to już padaczka. Używałem długo, głównie na powietrzu i nie było co narzekać, ale w ciemniejszym pomieszczeniu i na dodatek bez lampy to mogiła. Na twoim miejscu zainwestowałbym w coś co mniej szumi.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Też uważam, że szkłem nie nadrobisz braków światła przy tej puszce. Kwestia jeszcze jaki masz budżet do dyspozycji.

Miasto
    T.M.

Zaczynam od szkła,gdy korpus nie nadąży,wtedy wymiana.Próbowałem też wgrać hacka do puchy,aby mieć iso o pośrednich wartościach,ale ugrzązłem gdzieś na wpisywaniu czegoś do karty...nic z tego nie wyszło.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Element7th Zobacz posta
    Też uważam, że szkłem nie nadrobisz braków światła przy tej puszce. Kwestia jeszcze jaki masz budżet do dyspozycji.
    W tej chwili 2k. Uważasz,że lepiej zrobię zmieniając korpus?

Proponowałbym Ci wymianę sprzętu jednak. Pucha ma wady opisane już wyżej. obiektyw też nie powala na kolana. Sprzedaj całość(ale nie licz że pójdzie to szybko), dodaj te 2000 które masz i weź na raty nową lustrzankę(700d, 70d, inna z 15-85 lub 17-55). Później dokupisz teleobiektyw i będziesz mial fajny zestawik. Możesz tez pomyśleć o starszych szkłach 70-210 canona(były dwie wersje jedna z usm, druga nie i z różnym światłem), bardzo fajne, amatorskie obiektywy, z dobrą jakością zdjęć - nei wiem natomiast jak z dostępnością do nich części. Niestety, nowe szkła canona mają swoje ceny...
    Tak bym zrobił na Twoim miejscu. Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć.

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów