kupisz w tej cenie sprawdzoną używkę w PL
kupisz w tej cenie sprawdzoną używkę w PL
60D jest produkowana w Japonii a sprzedawca w Hong Kongu sprzedaje sprzęt poniżej cen rynkowych na świecie (porównałem z E-Bay). Gdzie tkwi kruczek? Refurbished? Byłbym ostrożny z wydawaniem kasy na zakup na Ali.
To chyba mój pierwszy post, ale śledzę forum już od dawna więc witam wszystkich zapaleńców.
Podsumowując przedpiśców - kupisz w PL używkę taniej albo jak dobrze poszukasz nowy na gwarancji za te same pieniądze, co cena w Ali + VAT i kurier. Chyba że ktoś Ci to odbierze gdzieś poza Europą a potem wwiezie w bagażu na terytorium UE.
EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm
Rozliczasz się transakcją z Aliexpress. Mi raz nie doszła, była razem z kontrabandą. Normalny zwrot sprzedawcy przez Aliexpress.
Wszystkie przesyłki są rejestrowane pocztowo i sprzedawca musi mieć potwierdzenie odbioru takiej przesyłki.
--- Kolejny post ---
ebay przez paypal, aliexpress nie ma paypal - trzeba VISA, ale nie musi to być kredytówka (takiej bałbym się podawać) - teraz banki dają karty do rachunku w systemie VISA mimo że nie są to typowe kredytówki.
zakup 60d w tej cenie byłby jak najbardziej opłacalny gdyby nie było żadnych dodatkowych kosztów związanych z wysyłką, cłami, podatkami i całym tym ryzykiem związanym z wysyłką wrażliwej elektroniki z 2 końca świata a gdy dodać do tego problematyczną realizację gwarancji to mz takie ryzyko nie jest warte tych dziadowskich pozornych oszczdności zresztą... aparat ten jest jeszcze tańszy w USA (ot choćby 530 w amazonie a znajdziesz jeszcze taniej) więc wolałbym juz opcje aby ktoś przywiózł mi go stamtąd niz od skosnookich, w końcu sporo ludzi lata do USA...
Ostatnio edytowane przez centur ; 11-02-2014 o 11:42
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Ok, dzięki za odpowiedź. Pomyślę jednak nad zakupem może czegoś lepszego w USA (jestem tam 5 razy w miesiącu- taka praca). Miało być to lustro na początek, ale może lepiej zainwestować od razu w 6D albo 5D MIII. Dzięki za porady temat można zamknąć.
Skoro latasz często do Stanów, to poświęć tam chwilę na kupno aparatu i przywieź go sam w podręcznym... To chyba optymalne rozwiązanie.
EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm
aliexpress, alibaba itp to kopalnia podrabianych towarów wszelakiej maści. To masowa chińszczyzna, zamawiając można zamówić dowolne wzory i ologowanie. Zależnie od ceny można także wybrać jakość towaru.
Gdzie w USA? Mam sprawdzony sklep. B&H na Manhattanie- 3 przecznice od Penn Station. wszystko elegancko. Zdarzyło mi się też u nich robić zwrot i nawet bez paragonu przyjęli (wadliwa bateria). Jeśli nie po drodze Ci NYC to mają sklep internetowy z dostawą za darmo w USA. Mają dobre ceny. Nowa 60D kosztuje co prawda $700 + tax (czyli +/- 770) ale za 575 + tax kupisz refurbisza z roczną gwarancją (a skoro latasz często to w razie czego jest jak oddać.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl