Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Canon EOS 60D z AliExpress

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Canon EOS 60D z AliExpress

kupisz w tej cenie sprawdzoną używkę w PL

Dopiero zaczyna

60D jest produkowana w Japonii a sprzedawca w Hong Kongu sprzedaje sprzęt poniżej cen rynkowych na świecie (porównałem z E-Bay). Gdzie tkwi kruczek? Refurbished? Byłbym ostrożny z wydawaniem kasy na zakup na Ali.

To chyba mój pierwszy post, ale śledzę forum już od dawna więc witam wszystkich zapaleńców.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Podsumowując przedpiśców - kupisz w PL używkę taniej albo jak dobrze poszukasz nowy na gwarancji za te same pieniądze, co cena w Ali + VAT i kurier. Chyba że ktoś Ci to odbierze gdzieś poza Europą a potem wwiezie w bagażu na terytorium UE.
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    A jak jakimś dziwnym przypadkiem przesyłka nie dotrze do zamawiającego, to też oddają tylko 50$?
    Rozliczasz się transakcją z Aliexpress. Mi raz nie doszła, była razem z kontrabandą. Normalny zwrot sprzedawcy przez Aliexpress.
    Wszystkie przesyłki są rejestrowane pocztowo i sprzedawca musi mieć potwierdzenie odbioru takiej przesyłki.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez PolishShutter Zobacz posta
    PIeniadze wplacam przez paypal, wiec jak paczka nie dotrze to otwieram spor i mam zwrot,mewentualnie na aliexpress moge otworzyc spor i bedzie to samo
    ebay przez paypal, aliexpress nie ma paypal - trzeba VISA, ale nie musi to być kredytówka (takiej bałbym się podawać) - teraz banki dają karty do rachunku w systemie VISA mimo że nie są to typowe kredytówki.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

zakup 60d w tej cenie byłby jak najbardziej opłacalny gdyby nie było żadnych dodatkowych kosztów związanych z wysyłką, cłami, podatkami i całym tym ryzykiem związanym z wysyłką wrażliwej elektroniki z 2 końca świata a gdy dodać do tego problematyczną realizację gwarancji to mz takie ryzyko nie jest warte tych dziadowskich pozornych oszczdności zresztą... aparat ten jest jeszcze tańszy w USA (ot choćby 530 w amazonie a znajdziesz jeszcze taniej) więc wolałbym juz opcje aby ktoś przywiózł mi go stamtąd niz od skosnookich, w końcu sporo ludzi lata do USA...
    Ostatnio edytowane przez centur ; 11-02-2014 o 11:42
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Ok, dzięki za odpowiedź. Pomyślę jednak nad zakupem może czegoś lepszego w USA (jestem tam 5 razy w miesiącu- taka praca). Miało być to lustro na początek, ale może lepiej zainwestować od razu w 6D albo 5D MIII. Dzięki za porady temat można zamknąć.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Skoro latasz często do Stanów, to poświęć tam chwilę na kupno aparatu i przywieź go sam w podręcznym... To chyba optymalne rozwiązanie.
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

aliexpress, alibaba itp to kopalnia podrabianych towarów wszelakiej maści. To masowa chińszczyzna, zamawiając można zamówić dowolne wzory i ologowanie. Zależnie od ceny można także wybrać jakość towaru.

Cytat Zamieszczone przez PolishShutter Zobacz posta
    Ok, dzięki za odpowiedź. Pomyślę jednak nad zakupem może czegoś lepszego w USA (jestem tam 5 razy w miesiącu- taka praca). Miało być to lustro na początek, ale może lepiej zainwestować od razu w 6D albo 5D MIII. Dzięki za porady temat można zamknąć.
    Gdzie w USA? Mam sprawdzony sklep. B&H na Manhattanie- 3 przecznice od Penn Station. wszystko elegancko. Zdarzyło mi się też u nich robić zwrot i nawet bez paragonu przyjęli (wadliwa bateria). Jeśli nie po drodze Ci NYC to mają sklep internetowy z dostawą za darmo w USA. Mają dobre ceny. Nowa 60D kosztuje co prawda $700 + tax (czyli +/- 770) ale za 575 + tax kupisz refurbisza z roczną gwarancją (a skoro latasz często to w razie czego jest jak oddać.

Cytat Zamieszczone przez Peter87 Zobacz posta
    Gdzie w USA? Mam sprawdzony sklep. B&H na Manhattanie- 3 przecznice od Penn Station. wszystko elegancko. Zdarzyło mi się też u nich robić zwrot i nawet bez paragonu przyjęli (wadliwa bateria). Jeśli nie po drodze Ci NYC to mają sklep internetowy z dostawą za darmo w USA. Mają dobre ceny. Nowa 60D kosztuje co prawda $700 + tax (czyli +/- 770) ale za 575 + tax kupisz refurbisza z roczną gwarancją (a skoro latasz często to w razie czego jest jak oddać.
    Cena dobra tylko co z gwarancją w PL serwisie na sprzęt spoza obszaru UE?
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów