Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Nowa lustrzanka - jaki fabryczny przebieg

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Nowa lustrzanka - jaki fabryczny przebieg

Moim zdaniem, nie jest istotna ilość napstrykanych zdjęć z racji zużycia korpusu tylko fakt, że taki aparat jest w sprzedaży jako nowy.
    Dla mnie najbardziej prawdpodobne jest to, że wrócił do sprzedawcy w ramach 10 dniowego prawa zwrotu. A wtedy przyczyna zwrotu może mieć znaczenie. Tylko jak ją ustalić.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Moim zdaniem, nie jest istotna ilość napstrykanych zdjęć z racji zużycia korpusu tylko fakt, że taki aparat jest w sprzedaży jako nowy.
    Dla mnie najbardziej prawdpodobne jest to, że wrócił do sprzedawcy w ramach 10 dniowego prawa zwrotu. A wtedy przyczyna zwrotu może mieć znaczenie. Tylko jak ją ustalić.
    Może to też być aparat po naprawie, który za granicą sprzedaje się z odpowiednią informacją (refurbishing) i z bonifikatą, a u nas nieraz zdejmuje się nalepkę i sprzedaje jako nowy.
    Taki kraj.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Może to też być aparat po naprawie, który za granicą sprzedaje się z odpowiednią informacją (refurbishing) i z bonifikatą, a u nas nieraz zdejmuje się nalepkę i sprzedaje jako nowy.
    Taki kraj.
    Moja sześćdziesiątka to refabrykat. Nie zawsze jest to sprzęt po naprawie. Czasami jest to po prostu towar powystawowy. Świetna sprawa, polecam!

W czerwcu za 60D zapłaciłem 613USD razem z podatkiem (podczas gdy do dziś nówka kosztuje $700). Trochę przepłaciłem, bo przez amazona bez podatku idzie i by było za 575USD. Na liczniku miał kilkaset zdjęć. Stan... no nikt by się nie skapnął, że ktokolwiek to miał w ręce wcześniej. Wszystko ofoliowane, zaplombowane w woreczkach.

Tak samo kupiłem dwa Tamrony (w tym jeden przypadkiem ściągnąłem z... Uzbekistanu >_< ). Sprzęt zawsze był w świetnym stanie, a łącznie udało mi sie zaoszczędzić nawet tysiąc złotych!

Cytat Zamieszczone przez Peter87 Zobacz posta
    Moja sześćdziesiątka to refabrykat. Nie zawsze jest to sprzęt po naprawie. Czasami jest to po prostu towar powystawowy. Świetna sprawa, polecam!
    A ja nie polecam, bo czasami taki sprzęt ma krótszą gwarancję - np skanery.
    Ale jak dla kogoś podstawą jest cena, to może być zadowolony.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów