Witam, najwyższy czas zacząć drukować samemu własne fotki, bo dotychczas korzystałem z labów i nie zachwycały mnie jakością. Dotychczas drukarki używałem tylko do druku dokumentów więc moja wiedza w tym temacie jest niewielka, sprowadza się tylko do wymiany tuszu. Zamiarem moim jest zakup dobrego sprzętu A3 ale to melodia przyszłości gdy uzyskam dostateczną wiedzę by bez experymentów korzystać ze sprzętu. Narazie zakupiłem 6-cio kolorowego Canona Pixma Mg6250 i będę go mordował
. Liczę na waszą pomoc i rady które pomogły by mi cieszyć się satysfakcjonującumi wydrukami. Na początek chciałbym zainwestować w zamienne tusze które dałyby w miarę dobry obrazek i myślę o takim zestawie CISS REFILLABLE INK CARTRIDGE FITS CANON MG6150 MG6250 | eBay ??? Mieszkam w Północnej Irlandi więcprodukty dostępne w Polsce odpadają. Pracuję na monitorze NEC MultiSync 20WGX2 Pro i kalibratorem X-Rite Colormunki Display. Korzystam z mini iMaca i z PC z 4-ma prochami na Win 7. Drugie pytanie to jaki pierwszy krok by to wszystko pożenić. Czy trzeba jakieś doskonalsze sterowniki (poza tymi na płytce) , czy jakiś soft wspomagający drukowanie. Jak to skonfigurować by wydruk był podobny kolorystycznie do tego na skalibrowanym monitorze. Następnie papiery... Jakiej firmy i jak oprofilować aktualnie używany. Na początek tyle bo jako zupełny "lakonik
) wiecej wiedzy jednorazowo mogło by zaszkodzić. Widzę że na forum jest kilku użytkowników co posiadają wiedzę w tym temacie.. Liczę na wasze wsparcie.