Znajomy ostatnio kupił do Nikona. Widziałem trochę RAW od niego no i jest naprawdę dobrze optycznie. Nawet na jego 24 megapikselowej matrycy żadnego mydełka nie było.
Znajomy ostatnio kupił do Nikona. Widziałem trochę RAW od niego no i jest naprawdę dobrze optycznie. Nawet na jego 24 megapikselowej matrycy żadnego mydełka nie było.
Info odnośnie dostępności już nieaktualne. Znowu trzeba czekać na dostawę, może będzie pod koniec miesiąca coś znowu :/
O obiektywach wiem prawie wszystko
źródło: FAQ - TamronSzanowni Użytkownicy obiektywu Tamron SP 150-600 F/5-6.3 Di VC USD
Dziękujemy za wybór modelu obiektywu 150-600mm marki TAMRON, jednego z ostatnio zaprezentowanych produktów.
Chcielibyśmy Cię powiadomić, że korzystanie z funkcji VC (Vibration Compensation) może potencjalnie zwiększyć prawdopodobieństwo rozmycia obrazu przy fotografowaniu (technika panoramowania) szybko poruszających się obiektów, takich jak samochody wyścigowe. Mimo iż w instrukcji obsługi napisano, ze VC może być skutecznie wykorzystywane przy ujęciach „z reki” w tym "przy panoramowaniu zdjęć ruchomych obiektów," prosimy wyłączyć VC podczas fotografowania poruszającego się obiektu, aby uniknąć poruszenia zdjęcia .
Powyższe zachowanie dotyczy tylko modelu SP 150-600 mm ze względu na jego unikalną konstrukcję VC.
Dziękujemy za wyrozumiałość i pragniemy przeprosić za wszelkie niedogodności z tym związane.
Trochę w szoku jestem. Ja akurat interesuję się tym szkłem pod kątem spottingu, więc panoramowanie jest takie jakby ważne
Ma ktoś z Was doświadczenia praktyczne z ta stabilizacją i może tą informację potwierdzić?
aparat, kilka obiektywów i lampa
Ostatnio edytowane przez novy ; 14-10-2014 o 23:19
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com