Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Jaki obiektyw KIT'owy wybrać do zestawu

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw KIT'owy wybrać do zestawu

Szprytny, 400D nie kupuj, nie ma sensu. Mam 400D i 60D, który ma taką samą matrycę i procek jak 600D. Różnica w zdjęciach między jednym a drugim jest poważna, na korzyść 60D.

Wszystkie trzy obiektywy które wymieniłeś są dość ciemne i nic się na to nie poradzi. Jeśli nie bierzesz pod uwagę wspominanych tu szkieł niesystemowych (Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM), to myślę, ze do Twoich zastosowań najlepszy będzie 18-135. Niezły optycznie, bardzo ostry w centrum kadru, dość szeroki, a to przy foceniu samochodów ważne. Długi koniec, czyli 135 mm, na co dzień może Ci się przydać do wygodniejszego uchwycenia jakiegoś detalu (czy też części samochodowych, które chcesz focić), ładnie zaprocentuje Ci też ona na urlopie, jak będziesz chciał uchwycić coś bardziej oddalonego.

O stałkach o ogniskowej 50 mm, czy 85 mm raczej zapomnij. Kolega EOS_1DX chyba nie doczytał, do czego Ci ten zestaw potrzebny. Focenie aut do komisu to nie portret i nie fotografia ślubna. Będziesz potrzebował szerokiego kąta, czyli krótkiej ogniskowej, z 50 mm po prostu w wielu przypadkach nie będziesz w stanie się na tyle cofnąć od foconego auta by ująć je całe na zdjęciu. O 85 nie wspomnę. Ja sugeruję C 18-135 IS. Demon jasności to nie jest, ale poza tym całkiem przyzwoite szkło. Nowy solo można kupić już za około 950 zł, w zestawie z body jak widać z Twojego zestawienia nawet taniej.
    Ostatnio edytowane przez krakał ; 06-02-2014 o 12:38
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Uprawnienia umieszczania postów