Wybrałbym 10 letniego mercedesa niż nowego Seicento. I nie ma co dyskutować o tym, bo na ulicach są i takie samochody i takie.
Wybrałbym 10 letniego mercedesa niż nowego Seicento. I nie ma co dyskutować o tym, bo na ulicach są i takie samochody i takie.
Aparacik 1100D również nie ma takiej gwarancji, ale jest szansa, ze wytrzyma kilka lat.
Przynajmniej sam mam taką nadzieję wobec mojego canonka.
Ale tutaj trwają dyskusje wobec 40D/50D.
Ja tam polecam ten droższy.
Będziesz miał możliwość porównania obu, może jakiś teścik uda się Ci zrobić...
Będę kusił, w końcu to niewielka różnica, a będzie nowszy, może lepszy.
Też bym wybrał Mietka, ale Seicento już nie produkują. Może Fiat 500 Abarth, a tu już można się zastanowić ?
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-02-2014 o 11:52
Canon 1100D to porażka. Brak podczerwieni, czyszczenia matrycy, pomiaru punktowego i słaby AF oraz kiepski wyświetlacz. Obudowa tandeta.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
50d lub 60d z kitem na początek, jak załapie, to pomyśli o szklarni która będzie jej odpowiadać. Każdy z fotografujących nie amatorsko, zbiera i testuje szkła do swojej szklarni przez dość długi czas..mylę się?
Kitem zrobi i portret i macro i krajobraz...(od tego wypadało by zaczynać)przykładów mamy mnóstwo wykorzystania tego obiektywu przez amatorów. Przecież nie kupi obiektywu typu L i nie zacznie robić fotografii konkursowych..od pierwszego kadru. Trosze chyba się trzeba pouczyć, o kadrowaniu, światełku ustawieniach, zależności poznać itd... Jak już określi swoje pole działania wtedy zamieni obiektyw kitowy na może jakaś L, rok czasu z kitem rodzenie się pasji o określanie swoich kanonów.. czas można wykorzystać na odkładanie kasy.
Co do 1000d czy 1100d, niby nowe na gwarancji..trochę kusi, ale ergonomia...
Jakiś czas temu doradzałem, w podobnym przypadku i padło na 600d, nowy przy konfrontacji 50d i tego 600d osoba która kupiła 600d stwierdziła że z perspektywy czasu wybrała by właśnie 50d. Chociażby z uwagi na wygodę obsługi. Nie ma włażenia w menu w celu ustawienia EV na plus czy minus i innych parametrów. Kwestia przyzwyczajenia.. prawda, ale jeśli leżysz stoisz..patrzysz w wizjer nie odrywając wzroku możesz trochę pozmieniać bez wchodzenia w menu aparatu czego nie dają nam xxxd czy xxxxd
50d czy 60d można spokojnie kupić i używać śmiało, ze sprawdzonego źródła minimalizując ryzyko
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
60D to nie ta polka cenowa tom![]()
FF + trzydziestka piątka![]()
Ostatnio edytowane przez Selena ; 07-02-2014 o 12:17
Skoro budżet tak szybko rośnie, zadzwoń do niej może to już ta półka![]()
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Sam bym chcial zeby mi tak budzet roslniestety to bylo tak, ze jej powiedzialem iz za 1000zl mozna skompletowav podstawowy zestaw a niedawno mi powiedziala, ze moglaby te 2000 dac gdyby bylo warto
![]()
FF + trzydziestka piątka![]()