Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Polecacie kamerę Canon DM XM2?

Domyślnie Polecacie kamerę Canon DM XM2?

Proszę o pomoc bo chce kupić te kamerę i niewiem czy sie opłaca ? Co do obrazu to patrzyłem na youtubie i jest świetny chociaż nie ma HD. A wy co polecacie ? Proszę o pomoc

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Polecacie kamerę Canon DM XM2?

Witam,
    musisz bardziej sprecyzować swoje potrzeby i oczekiwania .
    Kamera dość stara i na kasety więc niekoniecznie musi spełniać wszystkie oczekiwania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

dawniej jas_rambo

Domyślnie Odp: Polecacie kamerę Canon DM XM2?

Półprofesjonalna kamera, świetna do nauki przed przejściem na profesjonalne urządzenia. Jakość obrazu jednak daleka od dzisiejszych "standardów". Kasetki miniDV na których ona nagrywa dostępne są bez problemu w każdej elektornicznej sieciówce, natomiast trzeba posiadać w komputerze port/kartę firewire, a zgrywanie następuje w czasie rzeczywistym (tj. będzie zgrywać się tyle minut, ile minut materiału masz nagranego na kasecie; kasety są po 60 minut).
    Plusem za to może być cena, bo to jakby nie patrzeć, kawał porządnej maszyny. No i zależy do czego jakich produkcji planujesz ją wykorzystywać.

Miałem jej starszą siostrę XM1.

Uprawnienia umieszczania postów