Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Digital Photo Professional 2.1.1.4

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Digital Photo Professional 2.1.1.4

Zmiany w stosunku do wersji 2.0.3:

1-1. EOS 30D was added as a supported model.

1-2. A tone curve assist function was added. Images specified by users will be analyzed, and based on the outcome, the RGB tone curve will be automatically corrected to produce optimal images.

1-3. A contact sheet printing function and detailed settings printing function were added.

1-4. In addition to the previous false color mitigation function, chrominance noise reduction and luminance noise (jaggy) reduction functions can be selected.

http://consumer.usa.canon.com/ir/con...4#New%20Window

Należy wybrać drivers/software

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Dzięki za linka :-) Zobaczymy czy nowsze = lepsze :-)
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 17-03-2006 o 13:22

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

DPP w najnowszej wersji , mocno się nie rózni od wcześniejszej wersji .
    tone curve assist - funkcja bez sensu
    noise reduction - funkcja zakopana w ustawieniach , bez możliwości regulacji stopnia odszumiania z podglądem .

Przykład :
    Zdjęcie bez odszumiania
    odszumione przez DPP

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

bardziej to wyglada jak zdjecie wyprane DPP niz odszumione :-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O masz, chyba wolę gaussa w PS. Tam mam panowanie nad istotą
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

sciagnalem, zainstalowalem. nie jest to zle. i chyba szybsze niz moja poprzednia wersja.

odszumianie faktycznie jakos dziwnie zakopane.

ale DPP ma nadal najgorszy minus, poki co wszystkich konwerterow poza ACR - nie pozwala swobodnie zapamietywac parametrow konwersji do pozniejszego wykorzystania. z punktu widzenia mojego workflowu wada dyskwalifikujaca.
    nie zeby DPP nie mial tych mozliwosci, ale do wygody XMP w Adobie temu duuuuzo brakuje.

co do jakosci konwersji - calkiem niezle. dosc fajne kolory i niezle tonalnosci w swiatlach
    www albo tez flickr

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ale DPP ma nadal najgorszy minus, poki co wszystkich konwerterow poza ACR - nie pozwala swobodnie zapamietywac parametrow konwersji do pozniejszego wykorzystania. z punktu widzenia mojego workflowu wada dyskwalifikujaca.
    nie zeby DPP nie mial tych mozliwosci, ale do wygody XMP w Adobie temu duuuuzo brakuje.
    no to nie ma mozliwosci czy ma?... parametry "wolania" rawa zapamietuje w rawie... i mozna te parametry z jednego zdjecia swobodnie kopiowac do schowka i wklejac do dowolnych innych zdjec... wiec ma

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no to nie ma mozliwosci czy ma?... parametry "wolania" rawa zapamietuje w rawie...
    a to tego nie wiedzialem. jesli tak, to jest to pod pewnym wzgledem nawet wygodniejsze rozwiazanie niz pliki XMP (zawsze jest to tylko jeden plik)

jak to dziala z DVK (Data Verification Kit) ???

i mozna te parametry z jednego zdjecia swobodnie kopiowac do schowka i wklejac do dowolnych innych zdjec... wiec ma
    no wlasnie ten numer mi sie nie udal. tzn. z zapisaniem parametrow wywolania do pliku i wczytaniem przy edycji nastepnego RAW-a...

moze to po prostu kwestia zmiany przyzwyczajen z ACR i nauczenia sie innych zwyczajow

swoja droga, to nowy ZoomBrowser calkiem ladnie chodzi. wydaje sie, jakby szybciej generowal podglady w Preview Mode
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-03-2006 o 02:06
    www albo tez flickr

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a to tego nie wiedzialem. jesli tak, to jest to pod pewnym wzgledem nawet wygodniejsze rozwiazanie niz pliki XMP (zawsze jest to tylko jeden plik)
    przy wychodzeniu z katalogu DPP sie pyta czy zapisac zmainy w plikach.. to chodzi wlasnie o te parametry..

jak to dziala z DVK (Data Verification Kit) ???
    chmmm nie wiem, ale zgaduje ze pewnie normalnie ;-)

no wlasnie ten numer mi sie nie udal. tzn. z zapisaniem parametrow wywolania do pliku i wczytaniem przy edycji nastepnego RAW-a...
    klik prwym klawiszem myszki na zdjeciu i zaznaczamy Copy recipe to clipboard a pozniej na zdjeciu docelowym i prawy klik i Paste recipe

no i po zawodach, mozna tez za pomoca tagow 1,2,3 grupowac sobie fotki i je zaznaczac po tym kryterium... mi sie DPP podoba jak narazie wlasnie do hurtowej obrobki...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

hmmm nie wiem, ale zgaduje ze pewnie normalnie ;-)
    no wlasnie nienormalne by bylo, gdyby bylo normalnie ;-) tak serio: DVK robi jakas sume kontrolna pliku RAW, pozwalajaca potem wykazac, ze nie byl "dotykany". i w tym momencie taki zapis parametrow nieweluje caly DVK. lub vice versa.

pytanie czysto teoretyczne, bo DVK mnie poki co nie dotyczy zupelnie. ale ciekaw jestem jak to rozwiazano...

popracuje sobie tym DPP i pomysle nad nim. coraz bardziej wkurza mnie niezdolnosc ACR do utrzymania poprawnych kolorow. z drugiej strony, ACR ma narzedzia do czyszczenia winiety/aberracji i dosc wygodna korekte kanalow z osobna... sam nie wiem...
    www albo tez flickr

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów