Jak wyżej. Za dużą obróbki a zdecydowanie za mało koncepcji, myślenia o kompozycji i stylizacji. Myślę, że w Twoim wypadku fajnie byłoby nawiązać współpracę z jakąś nawet początkującą stylistką - efekty byłyby o niebo lepsze![]()
Jak wyżej. Za dużą obróbki a zdecydowanie za mało koncepcji, myślenia o kompozycji i stylizacji. Myślę, że w Twoim wypadku fajnie byłoby nawiązać współpracę z jakąś nawet początkującą stylistką - efekty byłyby o niebo lepsze![]()
Co do zdjęć piratki to akurat taką dziewczynę miałem pod ręką i trafił się strój piratki, który mogłem sobie pożyczyć, sesja była tak naprawdę na spontanie. Ale dziękuje Panowie, mimo że to słowa krytyki to takie też są potrzebne, mobilizująSam czułem że nad pozami muszę jeszcze popracować, przyłożę się następnym razem, obiecuję. A przy okazji fotka z przed 3-ch miesięcy w innym, bardziej dramatycznym klimacie:
Co do zdjęć piratki to akurat taką dziewczynę miałem pod ręką i trafił się strój piratki, który mogłem sobie pożyczyć, sesja była tak naprawdę na spontanie. Ale dziękuje Panowie, mimo że to słowa krytyki to takie też są potrzebne, mobilizująSam czułem że nad pozami muszę jeszcze popracować, przyłożę się następnym razem, obiecuję. A przy okazji fotka z przed 3-ch miesięcy w innym, bardziej dramatycznym klimacie:
19.
Bardzo proszę o usunięcie poprzedniego posta, nie wiem dlaczego ale znikła opcja edycji, a zorientowałem się że nie dodałem nr. zdjęcia.
z nowego sortu najbardziej podoba mi się 22 rozwiane włosy uśmiech, mimo centralnego kadru, ogólnie jak patrzę po tych zdjęciach to chyba podciągałeś kontrast w LR albo robiłeś to na warstwach w PS myślę, że te kolory nie warto aż tak wyciągać bo dość brzydkie efekty Ci wyszły, sort dobry ale obróbka nie dla mnie, takie moje zdanie. Sam podciągam czasami przesadnio kontrast lub bawię się na warstwach w PS i wiem, że czasami ciężko jest o odpowiedni balast i można zepsuć zdjęcie![]()
tzn chciałem napisać ze optycznie zniekształciłeś modelkę
spróbuj innych ujęć
jamada202 LR nie używam ale zorientowałem się że od początku tematu zamieszczając zdjęcia i optymalizując je do rozmiarów dopuszczalnych na forum przy użyciu "zapisz dla internetu" miałem coś źle ustawione i m.in. kolory ogólnie nie są takie jak w oryginale ale mniejsza z tym, mam nadzieje że teraz będzie poprawa, zamieszczam kilka kolejnych, starszych i nowszych zoptymalizowanych już w inny sposób:
34
35
36
37
38
39
część z tych zdjęć wyglada bardzo fajnie i ambitnie a częśt jak proste zdjęcia z nudów.
34,35,39 ogolnie bardzo fajne ale na 34 to cudo z prawej strony ten zjazd kontrastu, wygladaj akbys nałożyłw programie filtr połóówkowy z mega obnizonym kontrastem a potem jeszcze dodatkowo efekt flary który powoduje podwyższenie kontrastu (przez co mozna czuć ze ta flara jest sztuczna bo jak wiadomo obniża ona kontrast , a tutaj wglada ona odwrotnie).
35, fajne zdjęcie kóre wyglada jak częśc jakiegoś reportazu slubnego czy rodzinnego
39, tutaj tez fajne tylko jakieśdziwne lini z prawej strony na bokeh mozna zaobserwować
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
na 40 juz nie widać tego defektu, najprawdopodobniej przy zapisie poszło po jakości,
Pablo przy wielu zdjęciach widac ze w pweien sposób panujesz nad swiatłem, kadrem i zamysłem, masz w głowie zdjęcie i chcesz je zrobić, ale na litość boską, twóje dziewczyny na kilku zdjęciach wyglądają jak by był tam za karę, 41 i 36 to chyba ta sama dziewczyna, zdjęcia te oglądam po zescrollowaniu na tyle żeby nie widać było twarzy![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.