Jezeli chodzi o 100/2.8 L macro to silniczek jest praktycznie niesłyszalny a af jest bardzo szybki mawet na calym zakresie choć można go oczywiscie zawęzić i wtedy jeszcze szybciej działa.
Jezeli chodzi o 100/2.8 L macro to silniczek jest praktycznie niesłyszalny a af jest bardzo szybki mawet na calym zakresie choć można go oczywiscie zawęzić i wtedy jeszcze szybciej działa.
Stabilizacja zgrzyta jak skrzynia w starze. AF do najcelniejszych niestety nie należy (ale to moje zdanie).
Chodzi o ten obiektyw
https://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon...ro-is-usm.html
Czy o inny?
Portfet da się zrobić, nie lepiej 135mm 2.0L do portretu?
EFM+22mm; 5D+50mm
Hmmm ja kupiłem ponad rok temu i af jedt praktycznie bezglosny natomiast stabilizacja wydaje cichutkie brzekniecie w momencie gdy się włącza w momencie naciśnięcie spustu do połowy i gdy przestaje działać. W trakcie dzialania praktycznie jest bezgłośna moze taki minimalny jakby szum ale praktycznie ledwo słyszalny.
Nie wiem może ja już stary i głuchynie mniej ten obiektyw wykorzystuję i do makro i do wielu innych sutuacji nie makro w tym sportu. Dodatkowo jest bardzo ostry. Ja jestem z niego bardzo zadowolony ale ja tylko amator więc nie mam wielkiego doswiadczenia z wieloma innymi obiektywami także to tylko moja amatorska opinia, proszę się nią zbyt nie sugerowac, jak ktos ma większe wymagania.
W moim egzemplarzu stabilizacja też nie hałasuje, nawet jak jest włączona![]()