Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Tablety graficzne

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Tablety graficzne

Co do wielkosci. Ja mam M i czesto jest to za duzo, ale jest opcja zmniejszenia obszaru roboczego w ustawieniach.

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

witam
    Juz prawie zdecydowałem się na zakup tabletu, tylko nie jestem pewien co do modelu.
    Chcę kupić Wacom Intuos CTH 480S lub CTL 480S.
    Różnią się chyba tylko funkcją dotyku , gumką.... i ceną...
    Jesli ktoś z was używa może by mi doradził który będzie lepszy w Lightroomie i PS .
    Osobiście obstawiam ten droższy , ale może ktoś z praktyki mi doradzi ...
    pozdrawiam Wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    witam
    Juz prawie zdecydowałem się na zakup tabletu, tylko nie jestem pewien co do modelu.
    Chcę kupić Wacom Intuos CTH 480S lub CTL 480S.
    Różnią się chyba tylko funkcją dotyku , gumką.... i ceną...
    Jesli ktoś z was używa może by mi doradził który będzie lepszy w Lightroomie i PS .
    Osobiście obstawiam ten droższy , ale może ktoś z praktyki mi doradzi ...
    pozdrawiam Wojtek
    Z tego co wiem jedyna roznica to funkcja touch. (W sumie zbedna funkcja )
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 05-05-2014 o 18:29

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

właśnie byłem na stronie wacom.pl .... w droższym modelu wystepuje gumka w piórku ....ale czy to będzie potrzebne tzn. przydatne w istotny sposób , przy obróbce zdjęć......
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 05-05-2014 o 18:50
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Nie wiem co to jest funkcja touch - ale jeżeli mówimy o używaniu tabletu tak jak touchpadu to super sprawa. Bardzo sobie chwale, bo jak mam zamkniętego MBP to dalej mam dostep do touchpadu dzieki tabletowi.

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Nie wiem co to jest funkcja touch - ale jeżeli mówimy o używaniu tabletu tak jak touchpadu to super sprawa. Bardzo sobie chwale, bo jak mam zamkniętego MBP to dalej mam dostep do touchpadu dzieki tabletowi.
    Właśnie funkcja touch jest funkcją dotyku ........ale jak to się sprawdza w rzeczywistości...?

Miasto

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    Właśnie funkcja touch jest funkcją dotyku ........ale jak to się sprawdza w rzeczywistości...?
    Nie dziala tak precyzyjnie jak ta w telefonach i pozostawia wiele do zyczenia. Ja mam tablet podpiety do stacjonarki wiec ta funkcja przydaje sie rzadko.

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Dzięki za szybka odpowiedź..... więc w takim razie trzeba pomyśleć o tańszym modelu ( też mam komputer stacjonarny) .
    Jeśli ta funkcja mi sie nie przyda to poco przepłacać .......jeszcze zostaje sprawa gumki...tu trzeba zasięgnąć też wiedzy kogoś kto taką funkcje miał okazję sprawdzić...
    Czekam niecierpliwie na rady bo chciałbym niebawem jakis tablet zamówić...
    pozdrawiam Wojtek

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Na maku funkcja touchpada działa świetnie. Są praktycznie te same gesty w OSX ktore sie ma normalnie na magic mouse. NIe ma oczywiście wszystkich, ale czasami łatwiej jest używać tylko touchpada do przegladania stron np. Wg mnie warto kupić z tą funkcją niż potem pluć sobie w brodę że się jej nie kupiło.

Robiąc edycje w LR pracuje rownolegle używając stylusa i toucha do przewijania palety narzędzi np.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Na maku funkcja touchpada działa świetnie. Są praktycznie te same gesty w OSX ktore sie ma normalnie na magic mouse. NIe ma oczywiście wszystkich, ale czasami łatwiej jest używać tylko touchpada do przegladania stron np. Wg mnie warto kupić z tą funkcją niż potem pluć sobie w brodę że się jej nie kupiło.

Robiąc edycje w LR pracuje rownolegle używając stylusa i toucha do przewijania palety narzędzi np.
    Także gdzieś doczytałem że jak nie potrzeba to funkcję touch można wyłączyć...a jak sprawa funkcji gumki ?
    Zreszta od przybytku głowa nie boli ......lepiej mieć i rzadko używać niz żałować grosza i mieć ograniczoną funkcjonalność.
    Pewnie tak na 100% dopiero sam się przekonam jak się pracuje tabletem w LR.
    pozdrawiam Wojtek

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów