Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 550d - nagle padło połączenie z komputerem

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Roy
    Miasto
    NL PL

Domyślnie Odp: 550d - nagle padło połączenie z komputerem

Nie umiem pomóc w kwestii awarii, ale jeśli chodzi o kwestię transferu plików, to zawsze można skorzystać z czytnika kart..
    Nie brzmi to jak wina aparatu, zwłaszcza, że wgrano firmware od nowa. MOżna spróbować zainstalować od nowa sterownik USB. Istotne też jest, czy odłączony został przewód po wcześniejszym odmontowaniu z systemu ("bezpieczne usuwanie sprzętu i nośników")
    Ostatnio edytowane przez Roy ; 30-01-2014 o 22:36

Domyślnie Odp: 550d - nagle padło połączenie z komputerem

Cytat Zamieszczone przez Roy Zobacz posta
    Nie umiem pomóc w kwestii awarii, ale jeśli chodzi o kwestię transferu plików, to zawsze można skorzystać z czytnika kart..
    Nie brzmi to jak wina aparatu, zwłaszcza, że wgrano firmware od nowa. MOżna spróbować zainstalować od nowa sterownik USB. Istotne też jest, czy odłączony został przewód po wcześniejszym odmontowaniu z systemu ("bezpieczne usuwanie sprzętu i nośników")
    Niestety nie, nigdy tego nie robiłam

Mam czytnik kart, ale nie chce czytać mojej karty, a jest to karta filmy PNY 8GB, w ogóle nie chce jej odpalić, ale ten problem był od samego początku.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Witaj. Na podstawie zdjęcia to trudno ocenić czy gniazdo zostało uszkodzone. Może to być problem sterowników - coś się zamieszało w systemie.
    Jeśli używasz tego gniazda wyłącznie do zgrywania materiału z karty, to kup najlepiej czytnik i wkładaj samą kartę do odczytu
    Chyba raczej nie jest to problem sterowników, jeżeli na różnych komputerach jest taka sama reakcja, a dosadniej -jej brak Ale jeszcze popróbuje, odinstauję wszystkie programy i poszperam w sieci jak usunąć sterowniki, bo nie umiem

Jeszcze jeśli chodzi o kartę, tak myślałam, żeby kupić jakąś inną, którą mój czytnik by czytał, taniej by było niż naprawa tego gniazda. A teraz głupie pytanie normalnie mi sczyta rawy z karty?

Uprawnienia umieszczania postów