R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
wybacz milordzie, ale za ch..a nie wiem osochosi, albo skad ten sarkazm? ;]
gdzie ja napisalem ze zamawiam nieistniejaca Sigma 50/1.4, albo zapisuje sie na pre-order?
czekam jedynie na premiere tego szkla, bo sadzac po ostatnich premierach Sigmy mozna zakladac, ze znowu osmieszy Canona.
a ja lubie sie smiac, jak jakis monopolista zostaje zaplodniony w anusa, przez rzekomego impotenta![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Ale o czym Ty piszesz?
Przecież to Sigma żeruje na czyichś dokonaniach wypuszczając nie zawsze kompatybilne kundle do cudzego systemu. Niech stworzą najpierw swój system i zainwestują w niego tyle co Canon to pogadamy o jakichś monopolach.....
......a zapomniałem przecież oni stworzyli swój bagnet i chyba nawet jakiś aparat spłodzili. Sądząc po niebywałym sukcesie rynkowym tej przełomowej konstrukcji - że użyję Twojej terminologii - możliwości rozrodcze mają imponujące.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner