Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Jakie obiektywy czyli co zamiast dwóch dobrych i kita.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Czy obiektyw "kit" i 50/18 mogą przekazywać korpuowi informacje o odległości (chodzi o to, czy z nimi działa E-TTL II)
    http://photonotes.org/articles/eos-f...l#distancedata
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Wielkie dzięki

Domyślnie

IMHO...mnie tu brakuje jednej zasadniczej rzeczy....na czym sie koncentrujesz. W kazdej kategorii mozesz wydac wspomniana sume.
    Amatorsko body 350D jest super wyrstarczajace. Chcac uzyskac jakosc - postaw na szkla. Jakie? Tutaj musisz okreslic zakres uprawianej fotografii.Co innego portret, co innego krajobrazy, a jeszcz inna bajka makro. To tak w duzym skrocie. BTW amatorsko 50 1.8 w zupelnosci wystarcza ,1.4 to 3x wyzsza cena.

Kit...owszem sprawdza sie, jesli nie uzywasz tego zakresu zbyt czesto i nie zalezy ci na jakosci. Jak mowie- wszystko zalezy od zastosowan.
    Ostatnio edytowane przez Alv ; 25-03-2006 o 03:07
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    IMHO...mnie tu brakuje jednej zasadniczej rzeczy....na czym sie koncentrujesz. W kazdej kategorii mozesz wydac wspomniana sume.
    Amatorsko body 350D jest super wyrstarczajace. Chcac uzyskac jakosc - postaw na szkla. Jakie? Tutaj musisz okreslic zakres uprawianej fotografii.Co innego portret, co innego krajobrazy, a jeszcz inna bajka makro. To tak w duzym skrocie. BTW amatorsko 50 1.8 w zupelnosci wystarcza ,1.4 to 3x wyzsza cena.

Kit...owszem sprawdza sie, jesli nie uzywasz tego zakresu zbyt czesto i nie zalezy ci na jakosci. Jak mowie- wszystko zalezy od zastosowan.
    Ogólnie fotografuję bardziej ludzi niż krajobrazy, więc milej widziane są u mnie dłuższe ogniskowe :-)
    Uznałem pod koniec tego wątku że skoro tak, to zestaw 20D i 50/1,8 i 70-200 f/4 L (no i ten "kit") powiniem mi spokojnie wystarczać. Zawsze można potem dokupić jakiś lens. A potem jeszcze jeden, i jeszcze jak to czasem w fotografii bywa

Pozdrawiam
    Adrian

PS: Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady i sugestie, wątek tten ostatecznie zapieczętował moje plany.
    Zakupy zaczynam 9 kwietnia, nie mogę się doczekać, niestety nie mogę zacząć ich wcześniej

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

9 kwietnia czyli dziś

Miasto
    Leszno

Domyślnie

:-D

Ale niestety zakupy opóźnią się o kilka dni, myślę że w tym tygodniu 20D powinien już leżeć u mnie na stole :-)
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Dzisiaj uzgodniłem ze sprzedawcą i jutro 20D już powinien być w meich łapach
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów