Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tok myślenia

Mateusz_K
    Guest

Domyślnie Tok myślenia

Witam,

Jestem posiadaczem Canona EOSa 350D z obiektywek kitowym. Narazie zbieram kaskę na nowe akcesoria i chciałbym abyście mi powiedzieli co sądzicie o moich planach - moze bedziecie mieli inne opcję.

Chodzi o to, ze wakacje spędzę nad morze, w górach i pewnie jakiś miastach. W związku z tym planuje zakup obiektywu o dłuższej ogniskowej - Sigmy 70-300 mm APO MACRO DG. Do tego jeszcze jakis filtr polaryzacyjny, filtr szary (nie wiem jeszcze jak mocny) i filtry systemu cokin - połowka szara. Oczywiście w gre wchodzi jeszcze bateria dodatkowa. Czy warto cośtakiego nabyć czy jechać z samym body i kitem ?

Jeszcze jedno pytanie - czy do fotografowania modelek nadaje sie stałka 50mm ?

Pozdro

Mateusz

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No cóż pewnie, że dobrze mieć tele ze sobą (szczególnie na plaży )
    Jak masz kasę to kupuj, kupuj. Lepiej teraz niz potem pluć sobie w brodę, że czegoś zabrakło "a taka fajna fotka mogła wyjść". 50tka nadaje się jak najbardziej do modelek
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Bateria też się przyda, na allegro kupiłem za 32zł, co do Sigmy to jeśli masz dużo czasu to przeczytaj ten wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=8249

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zacznij od robienia zdjec a w praniu wyjdzie Ci czego potrzebujesz. planuj okazje zdjeciowe nie zakupy sprzetu
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Kup wszystko co jest dostępne. Jak coś się nie przyda zawsze możesz to wyrzucić...tylko uprzedź gdzie i kiedy
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uprawnienia umieszczania postów