Schab - kupowałeś na firmę?
Schab - kupowałeś na firmę?
Nie, normalnie na paragon.
To dziwne, chociaż kiedyś pamiętam jak coś kupowałem przez internet, ale z odbiorem w sklepie stacjonarnym - to też nie mogłem zwrócić (powiedziano mi, że gdybym miał odbiór przesyłką - to zwroty bez problemu). A swoją drogą, BF/FF nie jest powodem do wymiany obiektywu wg. jednej z większych sieci sprzętu rtv...
Kupiłem ostatnio 85/1,8 i jest OK
Ja chciałem kupić 35/2 i 85/1.8 ale sprzedawca mnie zniechęcił do 1.8. Powiedział, że kupił go do swojego 7D i nie jest zadowolony bo zbyt miękki. Pomyślałem więc, że najpierw potestuje ale jakoś do tej pory sie nie zebrałem... Z tego 35/2 jestem za to bardzo zadowolony
na cropie przy pełniej dziurze może być takie wrażenie. zwykle trzeba troszkę przymknac.
Tak, zwykle przymykam na cropie do f/2.8 a na FF do f/2.2. Ale mimo to ten obiektyw pozwala robić świetne zdjęcia, bardzo go lubię. Co więcej jeśli chodzi o alternatywy dla tej ogniskowej to może być dosłownie ciężko. Lka canona i Sigma z serii Art ważą około kilograma, a Tamron z jego aberracją sferyczną zupełnie mnie nie przekonuje...
Chciałbym widzieć odświeżoną wersję z IS, ale to nadal dobre szkło. Ponoć 100/2 jest ciut lepsze. W zamienniki typu youngnuo nie ma się co bawić
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200